TRABZON (AA) - MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, Türkiye'de koalisyon oluşmasının halkın kararı olduğunu söyledi.

Aydın, MHP İl Başkanı Muammer Demeli ve partililerle Of ilçe teşkilatını ziyaretinde, Türkiye'nin yeni bir seçimden çıktığını belirterek, "Millet bir karar verdi. Türkiye'yi 13 yıldır yöneten siyasal iktidara artık Türkiye'yi tek başına yönetemeyeceğini söyledi" diye konuştu.

Bu yeni karara göre Meclis'te partiler arasında yeni koalisyon oluşturmayla ilgili mutabakat arayışları olacağını dile getiren Aydın, "Tabii bu sürecin fiilen başlayabilmesi için de TBMM Başkanlığının ve divanının oluşması gerekiyor. Önümüzdeki hafta bu sürecin tamamlanacağını düşünüyorum. Akabinde de Sayın Cumhurbaşkanımız hükümeti kurma görevini bir parti liderine verecek ve Türkiye'de yeni bir süreç başlayacak" ifadesini kullandı.

Aydın, Türkiye'de koalisyon oluşmasının halkın kararı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

"Halk böyle bir karar vermiştir. Ortaya çıkan denge bunu mecbur ediyor. Dolayısıyla iki veya daha fazla partinin bir araya geleceği bir koalisyon sürecini bu ülke yaşayacak.  Bu sürecin bir ara dönem olarak faydalı olacağını düşünüyorum. Çünkü Türkiye tek adamlıktan, baskıcı ve dayatmacı anlayışlardan, ben bilirim, ben yaparım düsturuyla hareket eden bir yapıdan şimdi konuşarak, tartışarak, ortak şeylerde uzlaşarak yeni bir yol bulacak kendisine. Bunun Türkiye'nin geleceği açısından da hayırlı olacağını düşünüyorum. Seçimden bu yana Türkiye'de her şey normale döndü. Ekonomik göstergelerde hiçbir kıpırdama yok. Hatta seçim öncesi durumuna geri döndü."

Kaynak: aa