ORDU (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerinde ne çileler çektiğimizi bilmiyor muyuz? Kar eden bir kurumun ne hale getirildiğini bilmiyor muyuz? Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu oyunu bozmaya mecburuz, bu oyuna gelmeyeceğiz" dedi.

Erdoğan, Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılış töreninde, bugünün Ordu ve Giresun için tarihi bir gün olduğunu ifade ederek, "Bugün olmaz denilenin olduğu, yapılamaz denilenin yapıldığı, bitmez denilenin bitirildiği bir gün. Gözün aydın olsun Ordu, gözün aydın olsun Giresun,  gözün aydın olsun Karadeniz" diye konuştu.

Havalimanının her iki şehir, bölge ve ülke için hayırlı olması dileğinde bulunan Erdoğan, şunları söyledi:

"Başbakanlığım döneminde Sinop'ta havalimanı yoktu, çalışmıyordu. Sinop Havalimanı'nı bitirdik, açtık ardından Kastamonu'da yoktu Kastamonu'da havalimanını açtık. aynı şekilde Samsun Havalimanı'nı hamdolsun açtık. Şimdi mutluyuz. Zira Ordu-Giresun Havalimanı'nı açıyoruz. Trabzon'da havalimanımız vardı. Az önce Başbakanımızın da ifade ettiği gibi proje aşaması bitmiş aynen denize dolgu bir havalimanı da Artvin-Giresun arasında  Ardeşen-Pazar arasına inşallah yapacağız. Dolayısıyla bu eserlerle artık bu millete efendi olmanın değil, hizmetkar olmanın hazzını duyuyoruz. Zira biz bu yola çıkarken bu duyguyla çıktık, bu anlayışla çıktık ve kurusıkı atarak değil, hizmet ederek çıktık. Zira biz şuna inanıyorduk. İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olanıdır. Bizim  derdimiz buydu. Şimdi birileri kalkıp farklı farklı şeyler söyleyebilirler, önemli olan biz bu milletin hizmetkarıyız, efendisi değil. Bu yola böyle çıktık."

- "Aşk her kişinin işi değil, er kişinin işi"

Havalimanının Ordu ve Giresun'daki işlevinin çok önemli olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Artık benim vatandaşım burada yarım saatlik mesafede hemen arabasına atlayacak havalimanına gelecek öyle mi? Yolları kısa ettik ve öyle bir noktaya gelecek ki Türkiye genelinde inşallah halkımız 'ben acaba filanca yere nasıl ulaşırım' endişesinden çıkacak. Ben 2 saatte rahatlıkla buradan çıkar İstanbul'daki evime ulaşırım. İstanbul'dan çıkar Ordu'daki, Giresun'daki evime ulaşırım. Nerelerden nerelere geldik. Samsun'dan düşünün Sarp, biz geldiğimizde yüzde 35'i yapılmıştı. Ama Samsun-Sarp arasını tamamlayan biz olduk. Dağları deldik. Ferhattık biz Ferhat, siz Şirin. Son zamanlarda baktım ki Kılıçdaroğlu da Ferhat-Şirin hikayesini bol bol anlatmaya başladı, öğrenmiş bir  şeyler. Daha öğrenecek ama daha çok öğrenmesi lazım. Öyle aşk her kişinin işi değil, er kişinin işi. Aşk kişinin sevdiğinde yok olmasıdır, bunların böyle bir şeyi oldu mu bugüne kadar? 97, 98 yılları, işte geçenlerde televizyonlarda izliyoruz aman Ya Rabbim yaşadık onları. İzlemeyi bırak Sosyal Sigortalar Kurumunun hastanelerinde ne çileler çektiğimizi bilmiyor muyuz? Kar eden bir kurumun ne hale getirildiğini bilmiyor muyuz? Müslüman bir sokulduğu yerden bir daha sokulmaz. Bu oyunu bozmaya mecburuz, bu oyuna gelmeyeceğiz. 2002 ve öncesinin Türkiyesinde Ordu ve Giresun için denizin içinde bir havalimanı inşa edilmesi hayal bile edilemezken, bugün, hamdolsun bunu gerçekleştirdik." 

- "Sevdanız varsa bunu yaparsınız"

Göreve  geldiklerinde Türkiye'de 26 havalimanı bulunduğunu bugün ise 54. havalimanının açılışının yapıldığını bildiren Erdoğan, "Bu dertli olmayı gerektirir. Aşk budur işte, sevda budur. Sevdanız varsa bunu yaparsınız, yoksa yapamazsınız" dedi.

Erdoğan, iktidara geldiklerinde 6 bin 100 kilometre olan bölünmüş yola 17 bin 600 kilometre yol ilave ettiklerini vurgulayarak, "6 bin 100 kilometreyi 79 senede yaptılar. Biz 17 bin 600 kilometreyi 12 senede yaptık. Fark bu. Hızlı treninin adını bilmiyorlardı, bunu öğrendiler" diye konuştu.

12 yılda Türkiye'nin ulaşım altyapısında adeta bir devrim gerçekleştirdiklerini ifade eden Erdoğan, hızlı tren hatlarının şu anda bin 213 kilometreye ulaştığını, Karadeniz Sahil Yolu'nu tamamladıklarını anımsattı. Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bugün bu havalimanıyla birlikte özellikle hava taşımacılığında attığımız adım bir rekordur. Ben Ulaştırma Bakanım Binali Bey'e 'hava taşımacılığı elit bir çevrenin taşındığı değil, tüm halkın rahatlıkla gidebileceği bir hale gelmesi lazım. Yani havayolu halkın yolu olmalıdır' demiştim. Sağolsun Binali Bey üstün bir gayretle havalimanlarının halkın yolu olması için havalimanlarının sayısını süratle çoğaltma gayretine ve önümüze bunları getirmeye çalıştı. 

Sevgili gençler bir defa şunu bilmeniz lazım: Biz yola çıkarken ne demiştik 'dik duracağız, dikleşmeyeceğiz' öyle mi? Şunu da bilmenizi istiyorum: Biz Allah'tan başka kimsenin huzurunda eğilmedik, eğilmeyiz." 

(Sürecek)

Kaynak: aa