DÜZCE (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Yabancıların maksatları milleti birbirine düşürmek. Planlar çok basit, böl-parçala-yönet. İki taraf da birbirine 'Allah Allah' diyerek hücum ediyor ama maalesef birileri bunları piyon olarak kullanıyor. Çözüm süreci, bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini, barış iklimi oluşmasını sağladı" dedi.

Eroğlu, partisinin kentteki otelde düzenlenen il danışma meclisinde, Türkiye'nin geçmişte çok önemli badireler atlattığını, ülkenin üzerinde 300 yıldır büyük oyunlar oynandığını söyledi.

İttihat Terakki Partisi'nin Osmanlı'yı yıkan, toprakları neredeyse 28'de birine düşüren parti olduğunu belirten Eroğlu, "Bana göre de CHP, İttihat ve Terakki'nin devamıdır. Son derece tehlikeli. Oyunlar Kobani (Ayn el Arap) üzerinden oynanmaya devam ediyor. Buna karşı koyacak yegane güç, milletimizin birlik ve beraberliğinin çimentosu, yegane parti, AK Parti'dir, sizlersiniz" diye konuştu. 

- "Teröre müsaade etmeyeceğiz"

"Geçmişte tüm etnik unsurlara zulüm yapıldı" diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Biz insan hak ve hürriyetlerine en büyük önemi veren hükümetiz. Teröre asla müsaade edemeyiz. Terör olaylarına asla müsaade edemeyiz. Bu yüzden birtakım düzenlemeler hazırlanıyor. Bakıyorsunuz, yüzünü maskeyle örterek askerlerimizi şehit ediyor. Bunlara müsaade edilmeyecek, molotof atılmayacak. Molotof silah olarak da kabul ediliyor. Bu gibi tedbirleri almak mecburiyetindeyiz. Çözüm sürecine devam etmemiz lazım. Yabancıların maksatları milleti birbirine düşürmek. Planlar çok basit, böl-parçala-yönet. İki taraf da birbirine 'Allah Allah' diyerek hücum ediyor ama maalesef birileri bunları piyon olarak kullanıyor. Çözüm süreci, bu birlik ve beraberliğimizin devam etmesini, barış ikliminin oluşmasını sağladı."

PKK terör örgütünün Marksist, Leninist olduğuna dikkati çeken Eroğlu, "Türkiye'yi bölmek için kurulmuş, başkaları tarafından tezgahlanmış bir terör örgütü. İnşallah çözüm süreci ikliminin devam etmesini istiyoruz. Bundan rahatsız olan ülkeler, bazı istihbarat örgütleri var. 'Çözüm süreci bitsin, Türkiye tekrar karışsın. Türkiye, tekrar terör için büyük paralar harcasın. Ekonomi yerinde saysın veya gerilesin' diye çalışma yapıyor" şeklinde konuştu. 

Eroğlu, hükümet olarak çözüm sürecine devam etmekte kararlı olduklarını vurgulayarak, "Zaten oradaki vatandaşlarımız da bunu talep ediyor. Alçakça saldıranlara, yakıp yıkmak isteyenlere de gerekli ceza verilecek. Terör örgütleri devletin güçlü yumruğunu yiyecektir. Bu, böyle biline"  ifadesini kullandı.

Kaynak: aa