ZONGULDAK (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "İlk defa yabancılara borcunu ödeyen hükümet biziz. 23,5 milyar dolarlık borcun tamamı ödendi. 70 sente muhtaç Türkiye'den IMF'e 5 milyar dolar borç verecek ülke haline geldik. Bununla gurur duymamız lazım" dedi.

Eroğlu, partisinin Ereğli İlçe Başkanlığının bir otelde düzenlediği 4. Olağan Kongresi'nde, AK Parti'nin büyük düşünenlerin partisi olduğunu söyledi.

Türkiye'nin nereden nereye geldiğinin unutulmaması gerektiğine dikkati çeken Eroğlu, şöyle konuştu:

"Biz paradan 6 sıfır atıldığını, IMF memuru geldiği zaman devlet başkanı gibi karşılandığını ve Merkez Bankasında döviz olmadığı zaman müteakip ayın memur maaşlarını ödeyebilmek için o zamanki hükümetin çalmadık kapı bırakmadığı o dönemleri unuttuk. Nereden nereye... Allah'a şükür o günler geride kaldı. Cumhurbaşkanımız ve kurucu genel başkanımız daha önce bir hedef ortaya koydu. O hedef bize verilen bir emanettir. 2023 yılında dünyadaki 10 büyük ekonomi arasına taşımak için gece gündüz çalışacağız. Büyük hedefi olmayan milletler tarih sayfasından silinir. AK Parti'nin büyük hedefi var. Büyük düşünüyor. Bu ülkeyi daha da büyütmek, ekonomisini daha da güçlü kılmak, dünyada küresel güç olmak için çalışıyoruz ve çalışmaya devam ediyoruz. Bizim bu vatana borcumuz var. Bunu ödememiz lazım.  

21. asır bu milletin asrı olacaktır. Buna yürekten inanıyorum. Sadece dış borcu ödemeyle kalmadık, şu anda özellikle borçları gayrisafi milli hasılaya en düşük ülkelerden biri Türkiye'dir."

- "Ekonomik açıdan Türkiye, son 12 yılda büyük mesafeler katetti"

Ülkenin etrafının ateş çemberi olduğunu vurgulayan Eroğlu, Türkiye'nin güvenilir ada olduğunu anlattı.

"Sadece ülkemizin vatandaşlarının bizden beklentileri yok" diyen Eroğlu, şunları kaydetti:

"Ortadoğu'nun, Orta Asya'nın, Balkanların, Kafkasların ve Afrika'daki fakir fukaranın Türkiye'den beklentisi ve ümidi var. Allah'ın izniyle bu ümitleri boşa çıkarmayacağız çünkü büyük bir milletiz. Büyük hedeflerimiz var. Ekonomik açıdan Türkiye, son 12 yılda büyük mesafeler katetti. Bakın Osmanlı'dan bu yana yaklaşık 300 yıldır Türkiye borçlanıyordu. Osmanlı borçlandı. Cumhuriyet döneminde IMF vardı. İlk defa yabancılara borcunu ödeyen hükümet biziz. 23,5 milyar dolarlık borcun tamamı ödendi. 70 sente muhtaç Türkiye'den IMF'ye 5 milyar dolar borç verecek ülke haline geldik. Bununla gurur duymamız lazım."

Eroğlu, gelecek nesillerini iyi yetiştirmeyen milletlerin tarih sahnesinden silineceğine işaret ederek, bütçeyi göreve geldiklerinden beri 7 kat arttırdıklarını, ülkenin dünyada örnek gösterilir hale geldiğini vurguladı.

Milletten aldıklarını millete hizmet olarak sunduklarını belirten Eroğlu, bakanlığının 12 yılda 2 bin 253 muazzam tesisi hizmete geçirdiğini söyledi.

Eroğlu, şu bilgiyi paylaştı:

"Bunlar içinde 270 baraj, 450'den fazla gölet, sulama tesisleri ve dere ıslahları yaptık. Şehirlerin su meselesini kökten çözdük. Bu kuraklıkta İzmir de Siirt de Mersin de Sinop da Mardin de ve Zonguldak da susuz kalırdı. Tüm dereler ıslah ediliyor. 6 milyon hektar sulama alanına kavuşuyoruz. Bu yıl sonu itibarıyla Türkiye, tarımda ve üretimde dünyada 7'nci sıraya yükseldiyse sulamanın önemi var. Sulanmadık toprak bırakmayacağız. Dünyadaki en önemli sektör gıda güvenliği ve gıda arzı olacaktır. Biz buna önem veriyoruz.

Türkiye'yi dünyaya gıda üreten, ihraç eden merkez haline getirmek istiyoruz."

- "2015 seçimlerinden zaferle çıkacağız"

"Türkiye'de siyasi iktidar olmazsa ekonomik istikrar da olmaz" diyen Eroğlu, şöyle devam etti:

"Siyasi istikrarı siz sağladınız, alkışlar sizin için. AK Parti, milleti için gece gündüz Allah rızası için çalışan bir partidir. Bu yüzden 9 milyondan fazla üyesi var yani Avrupa'daki pek çok ülkenin nüfusundan fazla üyesi var. Her iki kişiden biri AK Parti'li.  Biz 77 milyonu gönülden seviyoruz. Bizim anlayışımızda bu var. Siyasi istikrar devam edecek. 2015 seçimleri çok önemlidir çünkü Türkiye, son 12 yılda istikrarı yakaladı. Vatandaş da bunun kıymetini biliyor ama Türkiye'nin bu muazzam yükselişini hazmedemeyenler var. Türkiye'nin önünü kesmek için pek çok hamle yapıldı ama Allah'ın izniyle liderlerimizin dik duruşuyla bütün bu engeller aşıldı. Ne engeller konuldu önümüze. 

2015 seçimleri inşallah bu millet düşmanlarının heveslerinin kursaklarında kalacağı bir seçim olacaktır. Bu seçimleri kazanmak için 2 unsur var. Birinci unsur, millete hizmet etmektir. Bu konuda hiçbir tereddüt yok. İkinci husus da herkesi kucaklamak, gönül bağıdır. Herkesi seviyoruz. İnşallah bu sevgimizi herkese söyleyeceğiz. 2015 seçimlerinden zaferle çıkacağız."

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Zonguldak'a hükümetlerinin 5,6 milyar liralık yatırım yaptığına dikkati çekerek, yatırımların yıl sonuna kadar 7 milyar liraya çıkacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: aa