BOLU (AA) - Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı İsmail Akkiraz, vatandaşların borcunun kredi kartı ve ihtiyaç kredileri nedeniyle 300 milyar dolara ulaştığını öne sürerek, "Türkiye'de tam bir tüketim çılgınlığı söz konusudur" dedi.

Partisinin Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevi'nde düzenlenen 9. Bölge Eğitim Toplantısı'nda konuşan Akkiraz, Milli Görüş yoluna devam ederken, ırkçı emperyalizmin boş durmadığını söyledi.

Haber bültenlerinin büyük bölümünün hırsızlık ve uyuşturucu bağımlılığı gibi olumsuz konulardan oluştuğunu savunan Akkiraz, "Boşanmalar artıyor, evlenmeler azalıyor. 'Büyük aile' dediğimiz aile yapımız tahrip edilmiş" ifadesini kullandı.

Türkiye'deki kurumların borçlu hale getirildiğini öne süren Akkiraz, "Kredi kartı ve ihtiyaç kredileri üzerinden vatandaşımızın borcu bugün 300 milyar dolar seviyesine ulaştırılmış. Türkiye'de tam bir tüketim çılgınlığı söz konusudur. Yabancı firmaların ürettiği markaları tüketen toplum haline getirilmişiz. Üretim neredeyse sıfırlanmış" değerlendirmesinde bulundu.

Akkiraz, Papa'nın Türkiye'ye davet edilmesini "dış politika faciası" diye nitelendirerek, bu davete karşı çıktıklarını vurguladı.

Toplantıya Sakarya, Düzce, Zonguldak, Karabük, Bartın, Çankırı, Kastamonu, Sinop ve Bolu'dan il başkanları ve partililer katıldı.

Kaynak: aa