TRABZON (AA) - Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, "Bu günler geçici günlerdir aziz milletimiz tarihin en karanlık günlerinde bile dik durmasını bilmiştir" dedi.

Kamalak, partisinin 6. Trabzon İl Kongresi'nde yaptığı konuşmada, tek çarenin milli görüşün tek temsilcisi olan Saadet Partisi olduğunu belirterek, sıradan bir partinin kongresini yapmadıklarını, hakkı hakim kılmanın mücadelesini verdiklerini ifade etti.

Muhalefet partileri ve hükümeti eleştiren Kamalak, şöyle konuştu:

"Vicdan terazisinde tartalım, düşünce süzgecinden geçirelim, eğer bu ülkenin kurtuluşu için başka çare varsa ne güne duruyorlar. Bu ülkeyi 90 küsür yıllık CHP mi kurtaracak? Eğer öyle bir hüneri varsa bu zamana kadar neden bu hünerini kullanmadı. Sonra ırkçılık kavgasını körükleştirenler mi kurtaracak. Hayır. 13 yıldır bu ülkenin başında olan ama son tahlilde kardeşi kardeşe düşüren, ölü sayısını bile açıklamaktan imtina eden AKP mi kurtaracak."

Kamalak, Türkiye Büyük Millet Meclisinde kabul edilen tezkereye dikkati çekerek, buna göre yurt dışına asker gönderilebileceğini ifade etti.

Bu tezkereye göre yabancı askerlerin de Türkiye'de koğuşlandırılabileceğini anlatan Kamalak, "Ey Ak Parti dürüst ol, yabancı asker dediğin Haçlı orduları değil mi, İslam coğrafyasını kan gölüne çevirenler değil mi. Türkiye'yi IŞİD'ten koruyacak öyle mi. Emin olun tezkereyi görünce kendi kendime hayıflandım" diye konuştu.

Kamalak, NATO'nun ikinci büyük ordusu olan TSK'nın Türkiye'yi IŞİD'e karşı koruyacak güçte olduğunu belirterek, NATO'nun da bu zamana kadar hiçbir İslam ülkesine huzur getirmediğini söyledi.

Türkiye ve Ortadoğu'daki son olaylara değinen Kamalak, şöyle devam etti:

"Ümitsizliğe katiyen yer yok. Elhamdülillah milli görüş vardır, Saadet Partisi vardır. Bu günler geçici günlerdir, aziz milletimiz tarihin en karanlık günlerinde bile dik durmasını bilmiş düşmanını defalarca püskürtmüştür. Tarihimiz geleceğimize ışık tutmaktadır. Bugünler sizleri aldatmasın, ümitsizliğe düşürmesin, tarihe bir bakalım."

 - Çözüm süreci

Kamalak, hükümetin çözüm sürecinde ne yapmak istediğinin anlaşılamadığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Hükümet, açılım programı ile amacın nedir, şunu söyle; orada bağımsız bir devlet mi kurmak istiyorsun, yoksa özerklik mi vermek istiyorsun. Mahalli yönetimleri serbest hale mi getirmek istiyorsun, ne yapmak istiyorsun.  Kanaatimce cevap 'bilmiyorum'. Biz bu sebeple diyorduk ki dilimiz varmıyor ama Türkiye bu programın sonunda ya daha büyük çatışmalara yol açacaktır ya da bölünme tehlikesi ile karşı karşıya gelecektir."

Konuşması zaman zaman salondakilerce "Tek çare Saadet" sloganlarıyla kesilen Kamalak, konuşmasının ardından kendisine çiçek veren bir çocuk ve partililerle fotoğraf çektirdi.

Öte yandan, kongrede yapılan oylamada Saadet Partisi Trabzon İl Başkanlığı'na Selçuk Özderya getirildi.

Kaynak: aa