Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Edirne’nin Keşan ilçesinde 150 yataklı Keşan Devlet Hastanesi’nin temelini attı.
Sağlık Bakanlığı tarafından Keşan Destek Kıtaları Kavşağı’ndaki 30 dönümlük alana yapılacak olan yeni Keşan Devlet Hastanesi’nin temel atma törenine, Müezzinoğlu’nun yanı sıra; Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Kaymakamı Bekir Dınkırcı ile kamu kurum ve kuruluşların amirleri, partililer ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Tören öncesinde, törene katılan vatandaşlara pilav ve ayran ikram edildi. Edirne Valisi Duruer, AK Parti Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan, AK Parti eski Milletvekili Necdet Budak ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Müezzinoğlu daha sonra tören alanına geçti.
Törende konuşan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Keşan’a yapılan yeni hastanenin 150 yataklı olduğunu ancak 200 yatak kapasitesine sahip bir hastane olduğunu belirterek, “Bu hastane, Keşan’ımıza ve bölgeye inanıyorum ki, açılışından itibaren sağlık hizmetleri anlamında çok farklı dinamikleri kazandıracak, çağdaş, modern altyapısıyla, yoğun bakımlarıyla, yeni doğan yoğun bakımlarıyla, diyaliz merkeziyle, modern ameliyathaneleriyle, 5 yıldızlı otel konforuyla, Keşan’ımıza ve bölgemize farklı bir marka değeri oluşturacak. Bu yatırımlarla inşallah bölge farklı bir kalkınmayı, yine istihdamda farklı dinamikleri yakalayacak. El birliğiyle, gönül birliğiyle hem Keşan’ımızı hem bölgemizi, hem Edirne’mizi hem de Trakya’yı farklı dinamiklere birlikte kavuşturacağız” dedi.
"186 İNŞAATIMIZDA 31 BİN YATAK KAPASİTELİ HASTANE İNŞAATLARI DEVAM EDİYOR"
Sağlık Bakanlığı görevine geldikten sonra 186 hastanenin inşaatına başlandığını ve çok sayıda hastane yapacaklarını söyleyen Müezzinoğlu, "Şu süreçte 186 hastane inşaatımızda 31 bin yatak kapasiteli hastane inşaatlarımız devam ediyor. Kimisi bir yıl, kimisi de iki yıl içinde bitecek. Ve inşallah, 2-3 yıl sonra Türkiye’deki bütün hastanelerimiz son derece çağdaş, modern, nitelik ve dünya standartları kalitesinde bir kaliteyi ve hizmet alt yapısını yakalamış olacak. İnsanımızın sağlık hizmetlerine ulaşımının önünde bütün engelleri kaldırdık. Aile hekimlerimizle, uzmanlarımızla, teknolojik altyapımızla, ilaca ulaşımla her türlü imkanı tüm vatandaşlarımıza sunduk, sunmaya devam ediyoruz. Çünkü biz, şuna inanıyoruz ki, bizim insanımız hizmetin en iyisine, hizmetin en güzeline layıktır" ifadelerini kaydetti.
23 NİSAN 2015’TE AÇILACAK
Müezzinoğlu daha sonra inşaatı yapan firma ile pazarlık yaptı. İnşaat firmasının yetkilisi hastanenin teslim süresini 1 Haziran 2015 olarak belirtirken, Müezzinoğlu yaptığı pazarlık sonucunda hastanenin 23 Nisan 2015 tarihinde hizmete açılacağını söyledi.
Müezzinoğlu daha sonra Edirne Valisi Hasan Duruer, Keşan Belediye Başkan Adayı Mustafa Mercan ve protokolle birlikte butona basarak hastanenin temelini attı. Müezzinoğlu bir süre vatandaşlarla sohbet ettikten sonra İstanbul’a hareket etti.
Kaynak: iha