TOKAT (AA)  - MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin, "Bize göre bu, bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değildir" dedi.

Tokat'ta partisinin il kongresine katılan Yalçın, basın mensuplarının Şah Fırat Operasyonu'na ilişkin sorusu üzerine, son dönemde hükümetin gaf üstüne gaf, yanlış üstüne yanlış yaptığını ileri sürdü.

Yalçın, operasyonun çok başarılı bir operasyon olduğu hususunda algı oluşturulduğunu savunarak, "Bize göre bu, bir vatan toprağının terk edilip boşaltılmasından başka bir şey değildir. Yani hükümet, oradaki tarihi bağlarımız olan bir toprak parçasını bırakıp terk etmek zorunda kalmıştır. Ne olursa olsun bu ülkenin silahlı kuvvetlerinin, bu ülkenin hükümetinin, bu toprağı korumak gibi bir mecburiyeti var. Aklımıza, bundan sonra her risk görüldüğünde, her sıkışıldığında hangi vatan toprağının sırada olduğu gerçeği geliyor. Fevkalade yanlış bir operasyon" diye konuştu.

Bir basın mensubunun "Meclis'teki oturma eylemini nasıl değerlendiriyorsunuz" sorusu üzerine Yalçın, MHP'nin "kabul edilemez" bulduğu iç güvenlik paketinin, hükümetin yeni bir oyunu olduğunu öne sürdü.

Bu paketle, jandarma ve emniyet teşkilatının, iktidarın kolluk kuvveti, milis gücü haline gelmesinin istendiğini savunan Yalçın, "Milliyetçi Hareket Partisi, çıkmaması için sonuna kadar mücadele edecektir" ifadesini kullandı.

Kaynak: aa