KASTAMONU (AA) -  AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı, "Her farklılığa bir sınır çizmeye kalkarsan insan kendi içinden de sınırlar geçirmek durumunda kalabilir" dedi.

Bostancı, Kastamonu Üniversitesinin (KÜ) 3 Mart Konferans Salonu'nda düzenlenen "Siyaset ve Çözüm Süreci Konferansı"nda yaptığı konuşmada, çözüm için dövüşmek ve barışmak diye iki yolun bulunduğunu, dövüşüldüğü takdirde bölünüldüğünü, barışıldığı takdirde ise bir arada yaşama şansının oluştuğunu söyledi.

Bunun sadece Türkiye'nin değil, bütün ulus devletler için geçerli olduğunu ifade eden Bostancı, şöyle konuştu:

"Çünkü ulus devletlerin demokrasi ve özgürlüklerin egemen olduğu bir dünyada bu işe bir cevap vermesi lazım. Ya 'bölünelim tamam, sen orada yaşa biz burada yaşayalım' yahut da çözüm süreci üzerinden barış sağlansın, öldürmek yerine toplumu bir arada tutmaya çalışırsın. Çünkü, bölünmenin sonu yok. Her farklılığa bir sınır çizmeye kalkarsan insan kendi içinden de sınırlar geçirmek durumunda kalabilir."

Yakınlarını şehit veren insanlardan örnekler veren Bostancı, Bu acıyı yaşayan insanların barış istediğini kaydetti. Bostancı, gerektiğinde ülke için herkesin ölebileceğini ancak siyasetin amacının insanları yaşatmak olması gerektiğini vurguladı.

Konferansa, Kastamonu Valisi Şehmus Günaydın, Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, kamu kurumlarının müdürleri, siyasi partiler ile sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, akademisyenler, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. 

KÜ Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın, konferansın sonunda Bostancı'ya yöresel ürünlerden oluşan hediye sepeti takdim etti. 

 

Kaynak: aa