AMASYA (AA) - TBMM Başkanvekili Naci Bostancı, koalisyon çalışmalarıyla ilgili, "Buradan bir hükümet çıkar. Ama kapris yapılır, fantastik görüşler ortaya sürülür, sürekli kırmızı çizgiden bahsedilir, 258 vekil çıkarmış AK Parti esir alınmaya kalkışılırsa o zaman hep beraber yeniden millet iradesine müracaat ederiz" dedi.

Bostancı,  Suluova Belediyesince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, 13 yıldır tek başına iktidar olan "AK Parti'nin dahil olmadığı hükümet kurulsun" diyenlerin gerekli sayıya ulaştığını söyledi.

"AK Parti tek başına iktidarken ona karşı olmak konusunda anlaşanlar gelip bir arada hükümet kurma söz konusu olduğunda baktılar ki kazın ayağı öyle değil" diyen Bostancı, "AK Parti'ye karşı olmak farklı, hükümet kurup memleket yönetmenin meselelerini diğer partilerle birlikte üstlenmek farklı" ifadesini kullandı.

Bostancı, bu durumda üç partinin bir araya gelip hükümet kuramayacağının anlaşıldığını belirterek, şunları kaydetti:

"Şimdi yükümlülük, sorumluluk 13 yıl boyunca olduğu gibi yine AK Parti'nin üzerinde. AK Parti ciddiyetle, sorumlulukla memleketin hükümetsiz kalmaması için gereken her tür fedakarlığı da göstererek hükümeti kurma çalışmalarını başlatıyor. Sayın Cumhurbaşkanı görevlendirmeyi yaptı. Sayın Başbakan partilerle görüşecek, memleketin hayrı için ülkemizin geleceği için, sofralarımızın bereketli ve zengin olması için, bölgemizde zulmün durması, kardeşliğin egemen olması için, güçlü Türkiye için yine kolları sıvayacağız."

Diğer partilerle memleketin hükümetsiz kalmaması ve büyük adımlarla ileriye doğru yürümesi konusunda anlaştıkları takdirde sonuç alınabileceğini ifade eden Bostancı, "Buradan bir hükümet çıkar. Ama kapris yapılır, fantastik görüşler ortaya sürülür, sürekli kırmızı çizgiden bahsedilir, 258 vekil çıkarmış AK Parti esir alınmaya kalkışılırsa o zaman hep beraber yeniden millet iradesine müracaat ederiz. En iyisini milletimiz bilir. İnşallah hayırlı olur diyorum" diye konuştu.

Kaynak: aa