SAMSUN (AA) - Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, muhalefetin genel seçimlerde yüzde 35 oy hedefi koyduğunu belirterek, "Yüzde 35 ile Türkiye'de iktidar olunmuyor. Şu anda bazı basın yayın organlarında, internette, haberlerde böyle bir algı yayılmaya çalışılıyor" dedi.

Salıpazarı ve Çarşamba ilçelerinde AK Parti Seçim Koordinasyon merkezlerinin açılışını yapan Kılıç, buralarda yaptığı konuşmada, AK Parti kadrolarının, 2 cumhurbaşkanı ve 3 başbakan kazandırdığını söyledi. 

Bu milletin kendisiyle beraber olan temsilcileri istediğini anlatan Kılıç, ortaya konulan sözlerin iyi takip edilmesi gerektiğini vurguladı.

Kılıç, halktan aldıkları yetkiyle ülkeyi yönetmeye talip olduklarını dile getirerek, "Yeni anayasayı neden söylüyoruz? Artık bu anayasa bize dar geliyor. Şimdi ne diyor muhalefet? 'Biz istemeyiz.' Niye? Çünkü iktidar olmak gibi bir niyetleri yok" diye konuştu.

Ülkede, birtakım karanlık oyunların oynanmaya çalışıldığını belirten Kılıç, halkın bu oyunları çok iyi bildiğini ve gördüğünü kaydetti.

Türkiye'nin, altyapısı hazırlanmış, sıçrama noktasına gelmiş çok farklı bir ülke olduğunu anlatan Kılıç, "Tabii bu arada muhalefetten 4 yıllığına iktidara talip olanlar var. Seçim hedefini yüzde 35 olarak koydu. Yüzde 35 ile Türkiye'de iktidar olunmuyor. Şu anda bazı basın yayın organlarında, internette, haberlerde böyle bir algı yayılmaya çalışılıyor. Biz şu anda her zaman olduğu gibi açık ara öndeyiz. Bunda bizim bir şüphemiz yok. Başkalarının ne yaptığı ne söylediği bizi ilgilendirmiyor. Biz kendi işimize bakarız. Biz bugüne kadar yaptıklarımızı, yapacaklarımızı konuşuruz. Yapılamayacak olanı da söz vermeyiz."

Açılışların ardından partililerle sohbet eden Kılıç, daha sonra esnaf ziyaretlerinde bulundu.

 

Kaynak: aa