Psikolojik danışmanlık, bireylerin kişisel, sosyal, duygusal, eğitimsel ve mesleki alanlarda gelişmelerini sağlarken karşılaştıkları sorunlarla başa çıkmalarına destek olan profesyonel bir yardımdır.

Bu yardım, bireylerin kendilerini anlamaları, çevreleriyle olan ilişkilerini sağlıklı ve dengeli bir şekilde yürütebilmeleri ve var olan öz kaynaklarını en üst düzeyde kullanabilmelerini içerir.

Psikolojik Danışmanlık, hem BİREYSEL GÖRÜŞMELER hem de GRUP ÇALIŞMALARI aracılığıyla gerçekleştirilebilir.

Psikolojik danışmanlık,
1- Çocuklara ve ebeveynlerine yönelik
2- Yetişkinlere yönelik
3- Çiftlere

yönelik olabilir.

Çocuklara yönelik psikolojik danışmanlık çalışmaları; çocuklarla belirli değerlendirme testleri yapılmasını, sonuçların aile ile paylaşılmasını ve beraber bir yol haritasının belirlenerek oyun terapisi gibi yöntemlerden yararlanılmasını kapsar. Psikolojik danışman, çocuk ve aile bir ekiptir ve birlikte hareket etmeleri gerekir.

Psikolojik danışmanlık, illa ki sorun odaklı olmak zorunda değildir. Çocuğun sosyo- duygusal ve bilişsel gelişimini değerlendirmek ve gelişimini desteklemek için, ailenin çocuğun gözünden kendisini görebilmesini ve çocuğuna başka bir gözle bakabilmesini sağlamak için de psikolojik danışmanlık hizmetinden faydalanılabilir. Bu sayede ebeveynler çocuklarının güçlü yanlarını keşfederlerken, çocuk da kendi öz kaynaklarının farkına varabilir.

Uzm. Psk. Dan. Burcu Özgülük