Yeni Anayasa maddeleri Türkiye Büyük Millet Meclisinde İktidar Muhalefet kavga döğüş sabahlara kadar çalışma ile 3 – 4 günde 18 Madde olarak çıkarıldı. Şimdi cumhurbaşkanlığına sunulması ve 60 gün içinde halka referanduma gidilmesi  kaldı.  Bu anayasa maddeleri Meclisin içini boşaltan bütün fonksiyonlarını ortadan kaldıran  Başkanın bir cebinde meclis bir cebinde yargı. Böyle bir şey olabilir mi. Bir ülkede Hukukun üstünlüğü olmalı, seçilmişlerde hukuka uymalı bunun denetimini bağımsız  yargı  yapmalı.
          Anayasa mahkemesinin hakim ve savcılarını  Cumhurbaşkanı tarafından atanması Yargı bağımsızlığını ortadan kaldıracağı herkesçe malumdur.  Bakınız dünya ülkeleri arasında başkanlık sistemi uygulanan ülkelerde uygulama nasıl.   Daha yeni 3 – 5 günlük olay Başkanlık sistemi ile yönetilen ABD'nin yeni seçilen ve göreve başlayan Trup’un  Müslümanların ülkeye girişi ile ilgili  aldığı karar  karşı Hukuk işlemiş  Federal mahkeme  yürütmenin durdurulması kararı vermiş ve yine 16  Eyalet savcısı  uygulamanın  hukuka aykırı olduğunu açıklamış.  Başka örnek bunlar yaşanmış Eski İtalya başkanlarından  Silvio Berlusconi  2008 yılında bir Senatöre Kendi tarafına geçmesi için rüşvet vermekten 3 yıl ceza almış. İtalya’da  1994 yılından  2011 yılına kadar başkanlık yapmış, görev yaptığı sürede adı pek çok yolsuzluğa karışmış yapılan yargılama sonucu  4 yıl 4 ay ceza almış ayrıca 78 yaşında olan Berlusconi  şirketlerden alım ve satım işlerinden  Vergi kaçırdığı gerekçesi ile  1 yıl kesinleşmiş ceza almış ve bu cezayı Yaşı nedeniyle  Milano yakınlarında  bir bakım evinde yerleri süpürme , sosyal hizmetler yaparak çekmiştir.
            Başka bir örnek:  Fransız Cumhurbaşkanı  Chirac  Paris Belediye başkanı iken  Fon yolsuzluğuna karışmış, Bu iş ortaya çıktığında Fransa cumhurbaşkanı imiş.  Dokunulmazlığı nedekiyle  2001 yılında  Fransız Temyiz mahkemesi  cumhurbaşkanlığı Süresi bitmeden yargılanamaz kararı vermiştir. Bu örnekleri dünyada daha çoğaltabiliriz.  İşte seçilmişler Cumhur başkanı da olsa, Başkanda olsa  yargılanma imkanı olmalıdır. İşte yargının tarafsızlığı  ve bağımsızlığı  Kuvvetler ayrılığı prensibinin olması Bunun için önemlidir.