Rize’ye bir programa katılmak için gelen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik’e Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği yöneticilerinden tepki geldi.
Rize’de bir çok etkinliğe imza atan, şehri için sosyal yönde yaptığı çalışmalarla hep ön planda bulunan Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği yöneticileri, Rize Valisi Nurullah Çakır’ın görevden alınmasının ardından Rize’ye gelen Hüseyin Çelik’e “Bizim valimizi niye Rize’den aldınız” sorusunu sordu. Konuyla ilgili bilgi veren Ebruli Yaşam ve Sanat Derneği Başkanı Hülya Cerrahoğlu, “Rize Valisi Nurullah Çakır bu şehir için yaptıklarını hiç kimse inkar edemez. Ona bu ilin daha ihtiyacı vardı. Burada bir çok alanda hizmetlere imza attı. Son iki yıldır başarılı çalışmaları var, biz de bunları yakından takip ettik. Özellikle sosyal sorumluluk konusunda duyarlılığı gördük. Engelli, hasta vatandaşlara, çocuklara, ailelere hizmet etmek için çabaladı. Turizm konusunda yaptıkları görmezden gelinemez. Dernek olarak sayın valimizle beraber bir çok projede yer aldık ve destek verdik. Kendisi ile çalışma şerefine nail olmak bizi mutlu etti. Daha önce zor gelen yapılmaz dediğimiz sosyal sorumluluk projeleri, onunla çok kolay bir hal aldı ve başarılı projeler ortaya çıktı. Rize için çok önemli bir yönetici ve hizmet adamıydı. Rize onunla kültür ve sosyal içerikli konularda çok başarı gösterdi. İlimizin her bir yanına hakimdi. İkizdere’den Fındıklı’ya kadar her yere yetişti. Sorunları tespit ederek takip etti. Biz bu yüzden sayın valimizi takdir ettiğimizden ötürü görevden alınması konusunda, ilimizi ziyaret eden sayın Hüseyin Çelik’e bu konuda üzüntümüzü ilettik. Sayın Çelik de bize kararnamenin önüne geçilmeyeceğini belki böylesinin onun için daha hayırlı olacağını söyledi. Valimizin burada yaptığı çalışmaları iyi bildiğini ve takdir ettiğini belirtti. Ama ne yazık ki şu noktada yapabileceği bir şey olmadığını bu kararnamenin Rize ve ülkemiz için hayırlı olmasını söyledi. Biz de kendisine teşekkür ettik” dedi.
Çelik, katıldığı programda Vali Nurullah Çakır’ın değerli bir vali olduğunu belirterek, “Rize’ye çok güzel hizmetler yaptı. Bu toplantı da onun eseridir. Atamaları doğrusu ben de bugün gazetede okudum. Keşke böyle bir güne denk gelmemiş olsaydı. Bunu da üzüntü verici bulduğumu söyleyeyim” ifadelerini kullanmıştı.
Kaynak: iha