30 Mart seçim sonuçlarını değerlendiren MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, adaylarının seçim bölgelerinde rakiplerine karşı değil de Başbakan’a karşı yarıştıklarını söyledi.
MHP Rize İl Başkanı Cem Kazmaz, Rize Basın Merkezi’ni ziyaret ederek 30 Mart Mahalli İdareler Seçimlerini değerlendirdi. Kazmaz, seçimlerde kazananın MHP olduğunu ifade ederek, 2011 Genel Seçimlerine oranla oyunu arttıran tek partinin de MHP olduğunu vurguladı. Kazmaz, “Türkiye genelinde AKP beklenilenin üzerinde bir oy aldı. Yüzde 5 civarında oy aldığı söyleniyor ama benim şahsi beklentilerimin üzerinde oy aldı. Rize genelinde bizim istediğimiz sonuçları aldığımız söylenemez. İki hedefimiz vardı. Birincisi belediye başkanlıkları, belediye meclis üyelikleri ve il genel meclisi üyelikleri almaktı. Bunu başaramadık. İkincisi ise geçen seçime kıyasla oy oranlarını arttırmakta. Bunu ise büyük oranda başardık. Milletvekili seçimlerine nazaran CHP ciddi bir oy kaybı yaşadı. AKP’de 7 bin civarında bir oy düşüşü var. Rize’de oyunu arttıran tek parti MHP oldu. 2011 seçimlerinde partilerin aldığı oylar ile bu seçimin sonuçlarını karşılaştırdığımızda oyunu arttıran tek partinin MHP olduğunu görüyoruz. CHP 10 binden fazla oy kaybetti. AKP 7 binden fazla oy kaybetti. MHP ise 5 bin civarında oyunu arttırdı. Bu da önümüzdeki milletvekili seçimleri için bize umut veriyor” şeklinde konuştu.
“BAŞBAKAN’A KARŞI YARIŞTIK”
Kazmaz, Rize’de başbakana karşı yarıştıklarını açıklayarak, “Biz burada Sayın Başbakan ile yarıştık. Karşımızda adaylar filan yoktu. Hiçbir yerde karşımızda adaylar yoktu. Tüm seçim bölgelerinde adaylarımız başbakana karşı yarıştı. İnsanlarda başkana oy verdiler. Buna saygılı olmak korundayız. Eğer seçilen adaylar başka partilerden aday olsalardı 500 oy bile alamazlardı” dedi.
Kaynak: iha