Çayeli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi tarafından düzenlenen yıl sonu programı 1 hafta gecikmeli yapıldı.
10-16 Mayıs Engelliler haftası nedeniyle Çayeli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nin düzenlediği program 301 kişinin hayatını kaybettiği soma faciası nedeniyle 1 hafta gecikmeli yapıldı. Çayeli Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nda düzenlenen programda, Çayeli İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal, İlçe Emniyet Müdür Ömer Yıldız, davetliler ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Yıl sonu etkinliği kapsamında düzenlen program sergi açılışı ile başladı. İlçe Kaymakamı Turgay Ünsal ve beraberindekiler, Engelli gençler tarafından el emeği ile hazırlanan ürünler incelendi.
Programda konuşan Çayeli Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürü Yasin Gündoğdu, “Öncelikle Somada yaşanan facia nedeniyle hayatlarını kaybeden şehitlerimize Allah’tan rahmet kederli ailelerine başsağlığı diliyorum. Çayeli Engelli Bakım Merkezi çalışanları olarak kurulmuş olduğumuz günden bu yana bize emanet edilen 50 vatan evladının bakım ve rehabilitasyonuna yönelik elimizden gelen gayreti gösterdiğimizi bilmenizi isteriz. Başta sağlık sorunları olmak üzere, yaşanılan tüm olumsuzluklara rağmen sunulmaya çalışılan bakım hizmeti, salt ekonomik açıdan değerlendirilmeyecek kadar yüksek dini değerlere sahip olmayı gerektirir. Bu bilinç düzeyinden hareketle memurundan bakıcısına, temizlikçisinden kalorifercisine kadar tüm personelimiz kendi eşine, çocuğuna, anasına ve babasına gösterdiği ilgiden daha fazlasını bu çocuklara göstermektedirler. Bir yandan bu çocuklar sayesinde kendi çocuklarının nafakasını çıkarırken, bir taraftan da kutsal bir hizmetin birer parçası olarak Çayeli’nin manevi dinamiklerine hizmet etmektedirler. Son 10 yıldır devletimizin engellilik alanında yapmış olduğu çalışmalar bundan sonra yapılacak çalışmalara ışık tutmaktadır. Aile Bakanlığı olarak dezavantajlı guruplara yönelik birçok çalışmamız bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de gönüllülüktür. Ben aciz bir kardeşiniz olarak sizlerden bu kutlu hizmette biraz tuzunuz olması arzusundayım. Bu amaçla sizleri engelli çocuklarımızın aile hasretlerini giderecekleri, onlarla güzel hoş vakitler geçirebilecekleri gönüllü aileler olmaya davet ediyorum. Burada toplanmamıza vesile olan engelli çocuklarımıza, gösteride ve sergide emeği geçen tüm mesai arkadaşlarıma, İlçe Kaymakamımıza, Belediye Başkanımıza, Çayeli Eğitim Fakültesi’nin değerli hocaları ve öğrencilerine, bizi kırmayıp uzaktan yakından naçizane gösterimizi izlemeye gelen siz değerli konuklarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
Program, rehabilitasyon merkezinde kalan gençler tarafından şiir, müzik ve skeçleriyle sona erdi.
Kaynak: iha