BAYBURT (AA) - Bayburt Halk Sağlığı Müdürü Dr. Zülkarni Özbek, 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Özbek, mesajında, Dünya Sağlık Örgütü önderliğinde, tütün ürünleri tüketiminin ve tütün dumanına maruz kalmanın yol açtığı sağlık, sosyal, çevresel ve ekonomik sorunlara karşı yürütülen mücadele kapsamında tüm dünya ülkelerinde her yıl 31 Mayıs'ın Dünya Tütünsüz Günü olarak kutlandığını belirtti.

Tütünün zararlarına işaret eden Özbek, şunları kaydetti:

"Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tütün ve tütün ürünlerinin zararlı etkilerine dikkati çekmek, vatandaşları bu konuda bilinçlendirmek ve Sağlık Bakanlığı tarafından bu konuda yapılan çalışmalara vatandaşların da desteğini sağlamak amacıyla çeşitli etkinlikler planladık. Yapılan ve yapılacak olan faaliyetlerde halkın dikkatini çekebilmek ve olabildiğince geniş bir kesime ulaşabilmek için farklı çalışmalar hazırlandı ayrıca Bayburt Alışveriş Merkezi'nde, Türk Dünyası Parkı'nda 31 Mayıs Tütünsüz Günü standı açılıp KETEM sorumlu hekimimiz Dr. Kenan Aydın tarafından halkımıza Sigara Bıraktırma Polikliniği hakkında bilgi verilip, ücretsiz CO (Karbonmonoksit) ölçümü ve Fagerstrom Nikotin Bağımlılık Testi uygulaması yapılacaktır.  Bayburt Halk Sağlığı Müdürlüğü olarak tütünle mücadelemiz bundan sonra da hızla devam edecektir. Bu bağımlılıktan kurtulmak isteyen her bireyin yanında olacağız. 31 Mayıs Dünya Tütünsüz Günü münasebetiyle, İlimizde tütün kontrolüne yönelik çalışmalarımıza destek veren kamu ve sivil tüm paydaş kurum ve kuruluşlarına, medya kuruluşlarına ve duyarlı vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz."

Kaynak: aa