BAYBURT (AA) - Bayburt Devlet Hastanesinde ilk defa beyin tümörü ameliyatı yapıldı.

Bayburt Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hulki Aşır, Bayburt'ta ilk defa beyin tümörü ameliyatı yapıldığını belirterek, "Bayburt Devlet Hastenesi'nde bu ameliyatı gerçekleştiren başta beyin cerrahı Opr. Dr. Özgür Doğan başta olmak üzere tüm ekibine teşekkür ediyorum. Amacımız Bayburt'taki hastalarımızı hiçbir ile göndermeden burada tedavi etmek. Bayburt Devlet Hastanesinde ilk beyin ameliyatı yapılan hastamızın sağlık durumu iyi" dedi.

Ameliyatı gerçekleştiren beyin cerrahı Opr. Dr. Özgür Doğan ise yapılan operasyonun 5 saat sürdüğünü dile getirerek, "Hastamız 50 yaşındaki Uğur Kılınçoğlu. Bayburt Devlet Hastanesi acil servisine vücudunun sol tarafında kuvvetsizlik şikayetiyle gelmiş. Buradaki hekimlerimizin dikkatli yaklaşımıyla çekilen tomografi ve MR'larda hastanın beyninde 'intrakranial kitle' yani tümör tanısı konuldu" ifadelerini kullandı.

Kılınçoğlu'na acil serviste konulan tanının ardından beyin cerrahi servisine yönlendirildiğini anlatan Doğan, şunları söyledi:

"Hastamızın bize yönlendirilmesinin ardından hemen hazırlıklarımızı yaparak ameliyata aldık. 5 saat süren başarılı bir operasyonla hastanın beynindeki tümörü çıkardık. Hastamızı bir gün yoğun bakım ünitesindeki takibimiz sonrası servisimize aldık. Hastamızın kuvvetsizlik şikayetinde tama yakın düzelme oldu. Bu ameliyatın perde arkasındaki değerli yardımları nedeniyle anestezi doktoru Meltem Yaşar ve ameliyathane ekibime yoğun bakım ve serviste itina ve özenini hiç kaybetmeyen hemşirelerimize teşekkür ederim."

Kaynak: aa