GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane'de, "Acil Vaka ve Sevk Çalıştayı" gerçekleştirildi.

Gümüşhane Sağlık Müdürlüğü koordinasyonunda, müdürlük toplantı salonunda düzenlenen çalıştay, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve İl Halk Sağlığı Müdürlüğü'nde görev yapan Acil Servis, 112 istasyon sorumluları ile Komuta Kontrol Merkezi doktorlarının katılımıyla yapıldı.

İl Sağlık Müdürü Mustafa Ağar, toplantının açılış bölümünde yaptığı konuşmada, çalıştayda hastaneler arası sevklerde yaşanan sorunlar ve çözüm önerilerinin ele alınacağını söyledi.

Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Kurumu ve Halk Sağlığı Kurumu ile 2014 yılında yapılan protokol gereği, İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi Başhekimliğine bağlı çalışan A tipi istasyonlara da hastaneler arası sevk yükümlülüğü verildiğini anımsatan Ağar, "Çalıştayda, A tipi istasyonlarının hangi şart ve durumlarda sevke dahil olacağını görüşeceğiz. Çalıştay sonunda hazırlanacak raporda yer alacak kararlar, İl Acil Sağlık Koordinasyon Komisyonunda imza altına alınarak uygulamaya geçilecek" dedi.

Teknik konuların görüşüldüğü çalıştaya, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Özgür Çelebi, İl Halk Sağlığı Müdürü Engin Pehlivan, Acil ve Afetlerde Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Alptekin Giresunlu, İl Ambulans Servisi Komuta Kontrol Merkezi Başhekim Vekili Enver Turan da katıldı.

Kaynak: aa