BOLU (AA) -Bolu'da kemik iliği hastalığıyla mücadele eden 3 yaşındaki Zeynep Gülcan'a, uygun donör bulunması için 300 kişinin kan bağışı yaptığı bildirildi.  

Abant İzzet Baysal Uygulama ve Araştırma Merkezi Tıp Fakültesi Ünitesi Çocuk Hemotolojisi Bölümü'nde tedavisine devam edilen 3 yaşındaki Zeynep Gülcan, taburcu edildi.

Kemik iliği hastalığıyla mücadele eden minik Zeynep, yeniden sağlığına kavuşmak için uygun donörün bulunacağı günü evinde bekleyecek.

Baba Mustafa Gülcan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Zeynep için yaklaşık 2,5 yıldır uygun iliğin bulunması için mücadele ettiklerini belirtti.

Çok zor günler geçirdiklerini anlatan Gülcan, şunları söyledi:

"Hastalığını öğrendiğimizde Ankara'ya götürdük. 1 sene orada tedavi gördü. Daha sonra taburcu edildi. Yaklaşık 1 senedir bir şeyi yoktu. Ama hastalığı tekrar nüksetti. Geçtiğimiz aylarda kızımı Bolu'da hastaneye yatırdık. Burada bir süre tedavi oldu. Doktorlarımız çok güzel ilgilendi. Ama onların da elinden bir şey gelmedi ve bizi taburcu ettiler. Yardım etmek isteyenler illerinde bulunan Türk Kızılayı şubelerine kan örneği bırakabilir."

Türk Kızılayı Bolu Kan Alma Merkezi yetkililerinden alınan bilgiye göre, Zeynep'e uygun donör bulunması amacıyla 300 kişinin  kan bağışında bulunduğu kaydedildi.

Öte yandan, minik Zeynep için farklı illerde de vatandaşların kan bağışı yaptığı öğrenildi.

 

 

Kaynak: aa