KARABÜK (AA) - Karabük'te bir süre önce apandisit ameliyatı olan Kadir Orhan (27), ameliyat sonrası vücudunda oluştuğu iddia edilen enfeksiyonun temizlenmesi için yeniden operasyon geçirmesinden 3 gün sonra hayatını kaybetti.

İddiaya göre, 14 Ağustos'ta şiddetli karın ağrısı şikayetiyle gittiği Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde apandisit teşhisi konulan Orhan, ameliyata alındı.

Ameliyatın ardından hastaneden taburcu edilen Orhan, karın ağrısı şikayetiyle birkaç gün sonra tekrar geldiği hastaneden, tedavi gördükten sonra taburcu edildi. 

Şiddetlenen ağrıları nedeniyle 21 Ağustos'ta aynı hastaneye tekrar giden Orhan, kontrollerinde, vücudunun enfeksiyon kaptığının belirlenmesi üzerine ikinci kez ameliyata alındı. Ameliyatın ardından yoğun bakım servisine yatırılan Orhan, yapılan tüm müdahalelere rağmen bugün yaşamını yitirdi.

Kadir Orhan'ın babası Hakkı Orhan, oğlunun yaşamını yitirmesinde doktorların ihmali olduğu iddiasıyla Karabük Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Orhan'ın naaşı otopsi yapılmak üzere Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildiği sırada aynı hastanede temizlik görevlisi olarak çalışan anne Döndü Orhan ve yakınları sinir krizleri geçirdi. 

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Alaaddin Polat, gazetecilere yaptığı açıklamada, genç bir kişiyi kaybetmelerinden dolayı üzgün olduklarını belirterek, "Olayda herhangi bir ihmal ve ilgisizlik varsa konuyla ilgili her türlü bilgi ve belgeyi savcılığa vereceğiz. Bu konuda hasta yakınları müsterih olsun. Biz ihmal ve kasıt olmadığını düşünüyoruz ve inanıyoruz. Şu an savcılığa intikal etmiş soruşturmada her türlü bilgiyi, belgeyi ve açıklamayı vermekte mükellefiz" diye konuştu. 

Kaynak: aa