SAMSUN (AA)  - Kavak Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce buzağılara küpe takılırken, dişi buzağılara da brusella aşısı yapılıyor.

İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ergin Taş, Kavak merkez ve mahallelerinde 3 - 6 ay arası yaklaşık bin 250 dişi buzağıdan 550'sine brusella aşısı yağıldığını söyledi.

Brusella ile mücadelenin önemini belirten Taş, "İlçemizde brusella ile mücadele çalışmalarımız devam ediyor. Ekiplerimiz tarafından yapılan aşılama sırasında hayvan yetiştiricilerimize brusella hastalığı ve bulaşması, bulaşmanın önlenmesi, aşılamanın önemi, hayvansal ürünlerin nasıl yapılacağı, sütün değerlendirilmesi, brucellalı bir hayvanın sütünün ve etinin nasıl değerlendirileceği konusunda uzman kişilerce yetiştiricilere kurs verilecektir. Hayvandan insana geçen hastalıklar konusunda bilgi verilip hayvanda olduğu takdirde ne yapılması gerektiği konularında bilgi veriliyor" dedi.

Taş, brusella aşısı yapılmayan buzağılar için yetiştiricilerin destekleme yardımından yararlanamayacağını da sözlerine ekledi.

Kaynak: aa