ÜSKÜP (AA) - Gıda güvenliği ve gıda sağlığı konularının ele alınacağı "NUTRICION 2914" Konferansı, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te başladı.

Avrupa Hijyenik Mühendislik ve Tasarım Grubu (EHEDG), Avrupa Kimya ve Moleküler Bilimler Birliği (EuCheMS) ve Küresel Sağlık Girişimi (GHİ) tarafından düzenlenen konferansa farklı ülkelerden yaklaşık 150 gıda güvenliği ve gıda sağlığı uzmanı katıldı.

Konferansın organizatörlerinden Vladimir Kakurinov, konferansın amacının gıda sağlığı ve gıda güvenliğiyle ilgili çalışmalar yapan tüm tarafların bir araya gelerek, ellerindeki bilimsel verileri paylaşmak olduğunu söyledi.

Kakurinov, bu vesileyle bölgede ilk kez farklı alanlarda uzman isimlerin çalışmalarını sunabileceğini belirterek, uzmanlar arasında işbirliği olmadıkça, gıda alanında yeniliklerin olmayacağını ifade etti.

Konferansa katılan Ordu Üniversite Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz de gıda ve suyun öneminin her geçen gün daha fazla hissedildiğini, bu alanda önlem alınması gerektiğini söyledi.

Günümüzde, sanayi alanında gelişmiş ülkelerin tarım alanında da gelişmiş olduklarına işaret eden Karadeniz, tarımsal anlamda daha iyi beslenen insanların daha iyi projeler ürettiklerini kaydetti.

Karadeniz, Türkiye'de de tarımsal anlamda gelişmeler olduğuna dikkati çekerek, "Yeni meyve türlerinin oluşturulması, yeni gıdaların ortaya koyulması, daha verimli ıslah çeşitleriyle üretime devam edilmesi anlamında ciddi anlamda çalışmalar var" diye konuştu.

Üsküp'teki konferans, yarın sona erecek.

Kaynak: aa