RİZE (AA) - Pazar'da, Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) tarafından ücretsiz kanser taraması yapıldı.

İlçede konuşlandırılan kanser tarama aracında, 40 – 69 yaş arası kadınlara meme kanseri, 30 – 65 yaş arası kadınlara serviks (rahim ağzı) kanseri ve 50 - 70 yaş arası kadın ve erkeklere kolorektal (kalın bağırsak ) kanseri taraması yapıldı.

KETEM çalışanlarından Dr. Elif Bostan, sağlık ekibi olarak ilçe halkına ücretsiz kanser taraması yaptıklarını söyledi.

Amaçlarının sağlıklı olan kesime ulaşıp, sessiz bir biçimde seyreden kanseri yakalamak olduğunu vurgulayan Bostan, "Bunun için ne kadar çok sağlıklı insana ulaşabilirsek, ne kadar çok tarama yapabilirsek, o kadar çok hizmetimizin karşılığını aldığımıza inanıyoruz. Özellikle bayanlardaki meme kanseri, rahim ağzı kanseri, kolon kanserini tarayarak sessiz bir şekilde seyreden kanseri yakalamaya çalışıyoruz. 2014 yılı itibarıyla 40 – 69 yaş bayanlarda 12 kişide meme kanseri teşhis ettik. Yaklaşık 3 bin 500 – 4 bin civarında bayana ulaştık. Bunlar hiçbir şekilde kendilerinde kanser olduğunu bilmeyen insanlardı. Biz bayanlarımızı sağlık polikliniklerine ve hastanelerimize muayene olmaları için davet ediyoruz. Bu konuda eğitimler düzenliyoruz. Bu yolla bayanlarımızı bilinçlendirmeye çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: aa