RİZE (AA) - Pazar Halk Sağlığı Grup Başkanlığınca "Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Yürüyüşü" düzenlendi.

Pazar Meydan Parkı mevkisinden başlayıp Soğuksu Barınakları ile Kirazlık Limanı mevkisine kadar süren yürüyüşe, Kaymakam Selçuk Aslan, Pazar Halk Sağlığı Başkanı Ayşe Bodur, İlçe Emniyet Müdürü Güngör Kaptan, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri, daire amirleri ile vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Aslan, burada yaptığı konuşmada, hareketsizliğin getirdiği sağlık sorunlarının ortaya çıktığı günümüzde Sağlık Bakanlığının insanların daha çok hareket etmesi ve spor yapması anlamında sembolik etkinlikler düzenlediğini belirterek, "Obeziteye karşı insanlarımızı daha çok spor yapmaya, harekette bulunmaya ve yürümeye teşvik amaçlı çalışmalar yapılıyor. Bu gün de Pazar'da etkinlik gerçekleştirdik" dedi.

Halk Sağlığı Müdürü Bodur ise insanlara yürümenin ve sağlıklı beslenmenin önemini anlatmaya çalıştıklarını ifade ederek, "Obeziteye karşı düzenlenen çeşitli etkinlikler kapsamında ilçemizde halkımızla yürüyüş etkinlikleri düzenledik. Uzun sürmeyecek ama yürüyüşün süresini ve önemini anlatan bir etkinlik olacak^" diye konuştu.

Kaynak: aa