RİZE (AA) - Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği, Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi'ni (KETEM) ziyaret etti.

Ziyarete, Vali Ersin Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı, Halk Sağlığı Müdürü Faik Özşahin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman'ın eşi Pınar Karaman, Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Dr. Nilüfer Emen ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Özşahin, burada yaptığı açıklamada, kanserin erken teşhisinde KETEM'e önemli görev düştüğünü belirterek, "En rahat taranabilen ve tespit edilebilen meme, serviks, kolon kanser türleri üzerinde tarama çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Özellikle meme kanseri günümüzde yaygın olarak göze çarpmaktadır. İlimizde 40 yaş üstü bayanların meme kanseri taramasından geçmesi ve diğer kanser türlerinin tetkiklerini de yaptırmaları gerekmektedir. Ayrıca kadınlarımızı bilinçlendirmek adına tüm kamu kurumlarımıza olduğu gibi sivil toplum kuruluşlarına da görev düşmektedir" dedi

Rize Kanserle Mücadele ve Yaşam Derneği Başkanı Emen, derneğin ana amaçlarından birinin kanserle mücadelede toplumu bilinçlendirmek ve kanser taramalarının önemi hakkında farkındalık oluşturmak olduğunu ifade etti.

Vali Yazıcı'nın eşi Hanife Yazıcı da özverili çalışmalarından dolayı Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezinde çalışan doktor ve sağlık personeline teşekkür etti.

Kaynak: aa