RİZE (AA) - Rize Halk Sağlığı Müdürlüğü ve İl Müftülüğü işbirliğiyle Kuran kursu kursiyerlerine yönelik sağlık eğitimi verildi.

Halk Sağlığı Müdürlüğünce Türkiye Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı etkinlikleri kapsamında Müftülüğe bağlı il merkezindeki gündüz Kuran kursu öğrencilerine, sağlıklı yaşam alışkanlıklarının kazandırılması amacıyla eğitim programı düzenlendi.

Programlarda, Halk Sağlığı Müdürlüğü diyetisyeni Ayşenur Türker tarafından öğrencilere obezite ve obezitenin neden olduğu sağlık sorunları, sağlıklı beslenme ve beslenmeye bağlı gelişen sağlık sorunları ile fiziksel aktivitenin önemi, Sosyal Hizmet Uzmanı Gözde Ezgi Yalım tarafından ise aile içi iletişim, çocuklarla iletişim ve çocuk eğitimi, ve ergenlerle iletişim ile ergenlik sorunları konularında bilgi verildi.

Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, yaptığı açıklamada, kişilerin sağlıklı yaşam alışkanlıklarını kazanmaları ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi için farkındalık ve bilinçlendirme çalışmalarının devam ettiğini belirterek, il merkezindeki 12 gündüzlü Kuran kursunda eğitim verdiklerini söyledi.

Tepe, bilinçlendirme çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: aa