RİZE (AA) - Rize Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, geçen hafta etkili olan kar yağışında görev yapan tüm sağlık personeli ile arama kurtarma, off-road ekipleri ve destek sağlayan kurumlara teşekkür etti.

Tepe, yaptığı açıklamada, kar yağışının, hastalara ulaşmalarında bazı zorluklar çıkardığını belirterek, "Özellikle acil hastalar ve hamilelerle, diyaliz hastaları gibi kronik hastalığı olan bazı kişileri, Rize Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu'nda ücretsiz misafir ettik. Diyaliz ünitelerine talimat verilerek seans zorunluluğunu da kaldırdık" dedi.

Yoğun kar yağışında ve sonrasında, başta kar ambulansları ve Ulusal Medikal Kurtarma Ekibimiz olmak üzere ilgili birimlerin tümünün aktif çalıştığını ifade eden Tepe, "Ayrıca gönüllülük esasına dayalı kurulan, bünyesinde dağcılardan itfaiye, AFAD ve sağlık personeline kadar geniş yelpazede birçok birimi barındıran Rize Kurtarma Ekibi (RİKE), birçok kurtarma operasyonunda aktif olarak görev yapmıştır. Yine RİKE bünyesinde görev alan Rize off-road kurtarma ve Ardeşen off-road ekipleri, 4x4 paletli modifiyeli araçlarıyla sağlık personeli eşliğinde ulaşım engeli yaşayan diyaliz ve diğer hastaların nakillerinde görev yaptı" diye konuştu.

Tepe, bu süreçte üstün gayret göstererek özverili ve başarılı şekilde çalışan tüm ekipler ile araç ve personel desteği sağlayan Orman ve Su İşleri Müdürlüğü ile Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğüne teşekkür etti.

İl Ambulans Servisi Başhekimi İlkay Şimşek ise kar yağışı boyunca bir kar aracı ve 5 arazi şartlarına uygun 4x4 ambulansla vatandaşlara kesintisiz sağlık hizmeti verdiklerini kaydederek, "Bu bir haftalık süreçte komuta kontrol merkezimize 4 bin 214 çağrı aldık. Bu çağrıların 250'sine ambulansla çıkış yapılmıştır. Bunların yüzde 50'den fazlasına arazi şartlarına uygun bu ambulanslarımızla ulaşım sağladık" dedi.

Kaynak: aa