RİZE (AA) - Sağlık-Sen Rize Şubesi Başkanı İsmail Yılmaz, "2015 yılı bizim için ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payının hayata geçmesi için mücadele yılı olacaktır" dedi.

Rize Memur-Sen İl Başkanı Resul Usta ve sağlık çalışanlarıyla Cumhuriyet Meydanı'nda basın açıklaması yapan Yılmaz, Sağlık-Sen olarak sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmesi, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması, lisans tamamlama ve kreş konusunda mücadelelerini sürdürdüklerini belirtti.

Sağlık-Sen'in, geçen yıl 13 Mayıs'ta Büyük Türkiye Buluşması düzenlediğini, yıpranma payı, lisans tamamlama, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve kreş konularındaki taleplerini dile getirdiğini ifade eden Yılmaz, "Taleplerimizi dinleyen Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan olarak katıldığı programda lisans tamamlama, kreş ve tüm sağlık çalışanlarının 5 yılına 1 yıl olmak üzere yıpranma payı verilmesi konusunda söz vermiş, konuyla ilgili olarak bakanlara çalışma yapılması talimatı vermişti" diye konuştu.

 

Yıpranma payı konusunda ilgili bakanlık ve kurumların çalışmalarını sürdürdüğünü kaydeden Yılmaz, "En kısa sürede bu sözün hayata geçmesi için çalışıldığını biliyor, konuyu takip ediyoruz. Bütün sağlık çalışanları, 2015 yılı içinde yıpranma payına kavuşmalıdır" ifadesini kullandı.

Yılmaz, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmamasının sağlık çalışanlarının en önemli sorunlarından biri olduğunu savunarak, şunları söyledi:

"Ülkemiz sağlık çalışanları, sundukları hizmete göre gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında ücret bakımından çok gerilerde kalmaktadır. Bu mağduriyet ek ödeme ve döner sermayeyle eşitlenmeye çalışılmakta ancak ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmaması başka bir mağduriyeti beraberinde getirmektedir. Sağlık çalışanları geleceğe endişeyle bakmaktadır. Emekli maaşları ek ödemesiz maaşa göre belirlenmekte, emekli maaşlarında büyük bir mağduriyet yaşanmaktadır. Bu sebeple 2015 yılı bizim için ek ödemelerin emekliliğe yansıtılması ve yıpranma payının hayata geçmesi için mücadele yılı olacaktır."

Kaynak: aa