RİZE (AA) - Sağlık - Sen Rize Şube Başkanı İsmail Yılmaz, çevre sağlığı teknikerlerinin, haklarını alana kadar yanında olacaklarını belirtti

Yılmaz, yaptığı açıklamada, 2013 yılında Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna atanan Çevre Sağlığı Teknikerlerinin ataması; Çevre Kirlenmesi, Çevre Koruma, Çevre Koruma ve Kontrol Önlisans bölümü mezunlarına ÖSYM Tercih Kılavuzu'nda yer verilmemesi sebebiyle mahkeme tarafından iptal edildiğini ifade ederek, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu tarafından iptal edilen atamalar yerine yeniden yerleştirme yapılacağı ve ataması iptal edilenlerin de bu atamaya başvurabileceğinin açıklandığını belirtti. 

 Mahkemenin verdiği bu karar nedeniyle mağdur olan çevre sağlığı teknikerlerinin sorunlarının Sağlık Bakanlığı ile görüşüleceğini söylen Yılmaz, şöyle devam etti:

"KPSS sonucu, ÖSYM’nin yayınladığı kılavuza göre atamaların yapıldı. Bu olayda hiçbir sorumluluğu olmayan çevre sağlığı teknikerleri mağdur edilmektedir. Kazanılmış hakkın alınması doğru değildir. Bakanlık yeni bir düzenleme yaparak, kazanılmış hak kaybının önüne geçmelidir. Ayrıca, bu mahkeme kararına sebep olan konuda da YÖK ile görüşülerek görüş birliği sağlanmalıdır. Yeniden alım yapılacak olması, hakkı elinden alınmak isteyenlerin mağduriyetlerini gidermeyecektir. Yapılması gereken atanamadıkları gerekçesiyle yargıya başvuran diğer arkadaşlarımız için yeni bir alım yapmaktır. Sağlık-Sen olarak çevre sağlığı teknikerlerinin, haklarını alana kadar yanında olacağız."

Güneysu Toplum Sağlığı Merkezinde çevre sağlığı teknikeri olarak görev yapan Nevin Erkan Kazdal ise, "Sağlık-Sen Rize Şubesini ziyaret ederek, Başkan İsmail Yılmaz ve genel başkan yardımcılarıyla görüştük. Mahkemenin verdiği karar haksız bir karar. Bu durumdan dolayı mağdur edildik" dedi.

Kazdal, büyük bir mağduriyetin içine itildiklerini ifade ederek, "Yakınlarımıza bile görevimize son verildiğini söyleyemiyoruz. Çocuklarımızdan gizliyoruz. Mağduriyetimiz giderilsin" diye konuştu.

Kaynak: aa