Senelerce sağlığa zararlı, kalbi büyütür, eklemlere zarar verir gibi gerekçelerle kötülenen vücut geliştirme sporunun aslında nasıl faydalı olduğu her geçen gün ortaya çıkıyor.


Öncelikle vücut geliştirme kilo vermek için çok ideal bir spor. Çünkü kilo verirken vücut geliştirme çalışan kişilerin kasları erimiyor ve böylece metabolizmaları yavaşlamıyor. Üstelik sanıldığının aksine saatlerce süren sıkıcı kardiyo çalışmalarına göre vücut geliştirme daha çok zayıflatıyor.


Vücut geliştirme çalışmanın en önemli avantjlarından biri insulin hassasiyetini arttırması. Bu nedenle kişinin vücuduna giren besinler yağ olarak depolanmaya daha az meyilli oluyor ve bunun yerine daha çok kaslara besin olarak gidiyor.


Vücut geliştirme çalışmak için illa salona gitmenize gerek yok. Evde vücut geliştirme çalışmanız mümkün. Tek ihtiyacınız olan bir dumbell seti. Evde daha sessiz ve sakin bir ortamda çalışabilirsiniz. Spor salonuna para vermenize gerek kalmadığı için daha da ekonomik olur.


Vücut geliştirme çalışarak yaşınız ilerledikçe kaslarınızın erimesine engel olabilirsiniz. Yapılan araştırmalar vücut geliştirme çalışmanın yaşlanmayı yavaşlattığını ve üstelik kansere engel olduğunu gösteriyor. Vücut geliştirme çalışanların kansere yakalanma ihtimali daha düşük.


Bu sporu yapanların özgüveni artıyor ve vücutlarından daha memnun hale geliyorlar.


Ama dikkat edilmesi gereken bir nokta vücut geliştirme hareketleri ve onların doğru yapılması. Eğer bu hareketler doğru yapılmazsa bazı sağlık sorunlarına veya sakatlanmanıza neden olabilir. Bu yüzden hareketlerin tekniklerini en iyi ve en doğru şekilde öğrenmelisiniz.


Vücut geliştirme çalıştığınız zaman beslenmenize de önem göstermeniz gerekecek. Günlük yediğiniz kalori, protein ve karbonhidratlara dikkat etmelisiniz. Yoksa kas yapamazsınız veya yapsanız bile çok fazla yağlanabilirsiniz.


Bütün her şeyi doğru yaptığınız takdirde vücut geliştirme sporu çok daha sağlıklı olmanıza yardımcı olacaktır.

Editör: Haber Merkezi