RİZE (AA) - Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı, İl Sağlık Müdürlüğünün evde sağlık hizmetlerinden faydalanan hastaların ihtiyaçları süresince kullanmaları için 50 hasta karyolası bağışladı.

Karyolaların teslimi için Rize Valiliği önünde düzenlenen törene, Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Basın ve Medya Sorumlusu Necati Selvitop ile diğer ilgililer ve hasta yakınları katıldı.

Sağlık Müdürü Tepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, 4 yıllık süreçte 9 bin hastaya ulaşıldığını, gerek bu hastaların hastaneden taburculuk sonrası devam eden tedavileri gerekse tespit edilen yatağa bağımlı hastaların bulundukları ev ortamında tedavilerinin, sağlık personeli tarafından yürütüldüğünü belirtti.

Evde sağlık hizmeti alan hastaların bir kısmının maddi durumları nedeniyle ihtiyaç duydukları tıbbi cihazları karşılamakta sorun yaşadıklarını ifade eden Tepe, "Sağlık Müdürlüğü olarak bu kapsamda hizmet alan hastalara bugüne kadar 290 hasta karyolası ve diğer tıbbi cihazlar konusunda destek verilmiştir. Yatağa bağımlı hastalarda yatak yaralarının oluşmaması, beslenme ve bakım ihtiyaçlarının daha iyi karşılanabilmesi için ayarlanabilir hasta karyolalarının önemi büyüktür" dedi.

Tüm hastalara ulaşabilmek için daha çok hasta karyolasına ihtiyaçları olduğuna işaret eden Tepe, şunları söyledi:

"Bu anlamda duyarlılıklarıyla bizleri ve hastalarımızı mutlu eden Ekşioğlu Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı 50 ayarlanabilir hasta karyolasını müdürlüğümüze bağışlamıştır. Bugün hastalarımıza ihtiyaçları süresince kullanmak üzere 50 hasta karyolasının dağıtımını gerçekleştirdik. Hastalarımıza dağıtımını yaptığımız bu karyolalar ihtiyaçları bittikten sonra müdürlüğümüze iade edilecek ve başka hastalara verilecektir."

Tepe, hastaların manevi anlamda ilgi, bakım ve şefkate muhtaç olduklarını kaydederek, "Yaşlı ve yatağa bağımlı hastaların maddi anlamda çok az şeye ihtiyaçları vardır ama o az şeylere çok ihtiyaçları vardır. Tüm vakıf yöneticilerine bu konudaki hassasiyetlerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ediyor, tüm hayırsever vatandaşlarımızdan aynı duyarlılığı göstermelerini bekliyoruz" diye konuştu.

Kaynak: aa