Sakarya Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi Gezi ve İnceleme Kulübünün organizasyonuyla Abant, Mudurnu, Göynük ve Taraklı gezisi düzenlendi. Geziye 60 öğrenci, 3 idareci ve 3 öğretmen katıldı.
Ülkemizin tarihi ve doğal güzelliklerini gezip görme amacıyla yapılan okul gezisinde öğrenciler ve öğretmenler Abant’ta mangal keyfini yaşadılar. Mudurnu’da Yıldırım Beyazıt Camii, Göynükte Akşemsettin Türbesi ve Gazi Süleyman Paşa Camii, Taraklı’da Yunus Paşa Camii’ni ziyaret eden Sapanca İmam Hatip Lisesi öğrencileri bu mekanlar hakkında bilgilendirildiler. Öğretmen ve öğrencilerin büyük keyif aldığı gezide Abant, Mudurnu, Göynük ve Taraklı’yı ilk kez gören öğrencilerin hayranlıkları yüzlerinden okunuyordu. Sapanca Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Adem Yazan, “Ülkemizin doğa ve tarihi güzelliklerini gezip görmek öğrencilerimizin hafızalarında kalıcı izler bırakıyor. İmam Hatip Lisesi olarak çevremize çok yakın olan tarihi ve kültürel mirasımızı tanımak, bildiklerimizi öğrencilerimize yerinde aktarmak eğitim ve öğretim için çok önemlidir” dedi.
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinden emekli olan Prof. Dr. Mehmet Erkal ile tanışma fırsatı bulan öğrenciler, Taraklı halkı ile bol bol sohbet ettiler.
Kaynak: iha