Samsun’da İlkadım Belediyesi ile İlkadım Halk Eğitim Merkezi tarafından organize edilen 'Geleneksel El Sanatları Kursu’na katılan kursiyerlerin eserlerinden oluşan yıl sonu sergisi düzenlenen törenle açıldı.
İstiklal caddesi üzerinde düzenlenen serginin açılışına İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok, İlkadım İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, İlkadım Halk Eğitim Müdürü Davut Erişgin, İlkadım Belediyesi yetkilileri, meclis üyeleri, mahalle muhtarları ve çok sayıda davetli katıldı.
Programda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Davut Numanoğlu, "Bizim 2013-2014 eğitim yılında İlkadım Belediyemizle birçok kurs açtık. Bunlar mesleki, istihdam, kültürel, beceri kursları olarak adlandırılabilir. Burada kursiyerlerimizin eserlerini göreceğiz. Bundan sonra kurslarımız desteklerle devam edecek. Kursiyerlere el emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.
İlkadım Belediye Başkanı Erdoğan Tok ise, "Kadınlarımız istihdam noktasında da katma değer oluşturuyorlar. Gençlerimizde ‘her işi yaparım’ mantığı yaygın ama ‘ne iş yaparsın’ dediğimizde maalesef bir meslek sahibi olmadığını görüyoruz. Bu da gençlerimiz açısından iyi bir durum değil. Biz belediye olarak 80'e yakın kurslar açtık. 7 bin 500 kursiyerimiz bu kurslardan belge aldı. Bu sayıyı yeterli görmüyoruz. Kurs sayısını ve kursiyer sayısını arttırmayı planlıyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından kurdele kesilerek serginin açılışı gerçekleştirildi. Kurdele kesimi sonrası protokol üyeleri sergiyi gezerek bayanları tebrik ettiler. 250 farklı eserin yer aldığı sergi 1 hafta açık kalacak.
Kaynak: iha