Samsun Büyükşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasının dışındaki diğer kısımlarını yıkarak Saathane projesine dahil etmek gibi bir düşüncesinin olduğunu söyledi.
Samsun Büyükşehir Belediyesi, bugün ilk komisyon toplantısını yaptı. Komisyonda ilk olarak Samsun Büyükşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkan Vekili Turan Çakır, meclis üyelerine komisyon çalışmaları ile ilgili bilgi verdi. Daha sonra dün mecliste seçilen komisyonlara başkan ve başkan vekilleri seçimi yapıldı. Ardından gündem maddelerinden biri olan Saathane projesinde İlkadım İlçe Belediye sınırlarında ticaret alanı kullanımının meydan kullanımına çevrilmesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli koruma amaçlı imar planı değişikliği teklifi görüşüldü.
Görüşmenin ardından Meclis 1. Başkan Vekili Turan Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz’ın da Büyükşehir Belediyesi’nin tarihi binasının dışındaki diğer kısımlarının da Saathane Projesi’ne dahil etmek gibi bir düşüncesinin olduğunu söyledi. Çakır, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Büyükşehir Belediyesi ana binasını da Saathane projesine dahil etmek gibi bir düşüncesi var. Bu bina yaklaşık 1970’li yıllarda yapıldı. Burayı restorasyon ile ilgili bir çalışma yaptık ve çok ciddi bir rakam ortaya çıktı. Başkanımızda uzun süredir bu binayı yıkıp Saathane projesine dahil etmek gibi bir düşüncesi vardı. İnşallah bu 5 yıllık dönemde Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz, Saathane projesi ile birlikte burayı bütünleştirerek yıkmak istiyor. Belediyenin tarihi binasının dışındaki diğer kısımlarını yıkarak Saathane projesine dahil etmek istiyor” dedi.
Kaynak: iha