AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, "Ülkemizin geçmişte yaşadığı karanlık tarihler unutulursa, aynı şekilde tekerrür eder. Gençlerimizin, bu tarihleri bilmeleri gerekiyor. Gençlerimizin, bu tarihlere nasıl gelindiğini, bu olayların nasıl hazırlandığını, sonrasında Türkiye'nin hangi ağır faturaları ödediğini bilmeleri gerekiyor” dedi.
AK Parti Yakakent ve Bafra Genişletilmiş İlçe Danışma Kurulu Toplantıları yapıldı. Düzenlenen toplantılara AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş, İl Teşkilat Başkanı Muharrem Göksel, Yakakent İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu, Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma, Belediye Meclis Üyeleri, ilçe koordinatörleri, bazı il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile partililer katıldı.
Toplantının açılış konuşmalarını AK Parti Yakakent İlçe Başkanı Mehmet Gençoğlu ve Bafra İlçe Tuncay Yurduseven yaptı.
Yakakent Belediye Başkanı Hüseyin Kıyma ve Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, belediyenin yapmış olduğu çalışmalar ve devam eden projeler hakkında sunum yaptılar.
AK Parti Samsun İl Başkanı Fuat Köktaş ise yaptığı konuşmada, "Sözlerime başlamadan önce İstanbul'un fethinin 561. yıl dönümünde bu kutlu fethi gerçekleştiren Fatih Sultan Mehmet Han'ı ve şanlı ordusunu rahmetle, minnetle yad ediyorum. Yine önceki gün 27 Mayıs 1960 darbesinin 54. yıl dönümüydü. Bu tarihte yaşanan askeri darbe izlerinin tamamen silinmediği için 12 Mart olmuş, 12 Eylül olmuş, 28 Şubat olmuştur. 27 Mayıs zihniyeti değişmediği için, 27 Mayıs ahlakı, bazı ruhlara sirayet ettiği için, bugün bile bazı zihinlere, bazı ruhlara demokrasi nüfuz edemiyor. Bizim, geleceğimiz adına, demokrasimiz adına, birliğimiz ve kardeşliğimiz adına, işte bu 27 Mayıs'ı, bu 12 Eylül'ü, bu 28 Şubat'ı gençlerimize çok geniş bir şekilde anlatmamız gerekiyor. Türkiye'nin gelişmesini, büyümesini istemeyen, her zaman sokakların, meydanların kaos görünümünde olmasını bekleyen ve bu beklentilerden kendilerine rant sağlayan bir takım çevrelerin yönlendirmesiyle bugün hareket edenlere, ellerinde molotof kokteylleriyle dolaşanlara, insanların canına ve malına kast edenlere, önce o günlerde yaşananları çok iyi anlatmamız gerekiyor. O dönemlerde özgürlüklerin insanların ellerinden nasıl alındığını, ülkemizin nasıl çökme noktasına geldiğini onlara çok iyi anlatmamız gerekiyor. Eğer bu karanlık tarihler unutulursa, aynı şekilde tekerrür ederler. Gençlerimizin, bu tarihleri bilmeleri gerekiyor. Gençlerimizin, bu tarihlere nasıl gelindiğini, bu darbelerin nasıl hazırlandığını, sonrasında Türkiye'nin hangi ağır faturaları ödediğini bilmeleri gerekiyor. Bu salonda bulunanlar 27 Mayıs'ı, belki de 12 Eylül'ü yaşamadılar. 27 Mayıs darbesini yapanlar tarihin çöplüğüne gömülmüş olsa da, biz 27 Mayıs utancını unutmamalıyız" ifadelerini kullandı.
“DARBE GİRİŞİMİNDE BULUNANLAR MUVAFFAK OLAMAYACAK”
"Geçmişe yönelik arşivlere baktığımız zaman bazı yazılı medya gruplarının gazete manşetlerinde, köşe yazıların da, tüm yazılanların bugünle hemen hemen aynı olduğunu görmekteyiz” diyen Köktaş sözlerine şöyle devam etti: “O dönemlerde de ne zaman istikrar ve güven ortamı oluşmaya, ne zaman Türkiye iyi noktalara gelmeye başladıysa, aynı oyunlar aynı sokak ve meydan olayları sergilenmiş. Türkiye bu müdahale ve karanlık olaylar nedeniyle gerçekten çok ağır bedeller ödedi. Gençlerini, kazanımlarını, birikimlerini, enerjisini maalesef heba etti. 27 Mayıs'ta darbe komitesini hemen tanıyan, maddi destek veren dış güçler ise bugün de her türlü darbe girişimine örtülü ya da açık destek vermektedir. Çünkü bilmektedirler ki büyüyen ve güçlenen Türkiye'nin önünü kesmenin yolu darbelerden geçmektedir. Ama milletimizin, demokrasiye ve milli iradeye sahip çıkan tutumu göstermiştir ki, artık Türkiye'de darbe girişiminde bulunanlar muvaffak olamayacak ve en ağır cezalarla cezalandırılacaklardır.”
Başkan Köktaş konuşmasını şöyle tamamladı: "İşte AK Parti iktidarının ilk göreve geldiği günden bu yana, her alanda önemli hizmetler, dev yatırımlar yapan hükümetlerimizin önü de kesilmek istendi. Geçtiğimiz yıl haziran ayında gerçekleşen Gezi ve 17 ve 25 Aralık olayları bariz ortadadır. Gazete manşetlerini, köşe yazılarını, sokak olaylarını, sosyal medyayı nasıl yönlendirdiklerini bu süreçlerde gördük. İnsanları aldatmaya, kandırmaya yönelik yapılan bu hareketler, yaşanan her süreçte aziz milletimiz tarafından elinin tersi ile itilmiştir. Yıllarca beklediği AK hizmet anlayışına, özlediği istikrar ve güven ortamına kavuşan milletimiz, her seçimde AK Parti'ye, Genel Başkanımız, Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a, milli iradeye, istiklaline ve istikbaline sahip çıkarak, kararlı duruşunu tüm çevrelere göstermiştir.”
Kaynak: iha