Samsun’da devlet kurumları ve Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi işbirliğinde yürütülen “Yangın Güvenliği” projesi Mustafa Kemal İlkokulu’nda devam etti.
Samsun Valiliği öncülüğünde, Samsun Büyükşehir Belediyesi, Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Makina Mühendisleri Odası(MMO) Samsun Şubesi işbirliği ile Samsun Ticaret ve Sanayi Odası destekleri ile Samsun’un Atakum, Canik, İlkadım ve Tekkeköy ilçelerinde bulunan merkez ve köy okullarında eğitim görmekte olan ilköğretim öğrencilerine yönelik “Yangın Güvenliği” projesi 07 Nisan 2014 Pazartesi günü Muzaffer Barışyurt İlkokulu’nda başlamıştı.
Devam eden proje kapsamında “Mustafa Kemal İlkokulu”ndaki toplam 233 öğrenciye Makine Mühendisi Soner Akyıldız tarafından “yangın güvenliği” anlatıldı.
İçeriğinde “yangın nedir?, yangın söndürme tüpü nasıl kullanılır?, yangın neden çıkar?, yangın nasıl korunulur ve yangını önlemek için neler yapılır?” konu başlıkları yer alan eğitimde öğrencilere detaylı bilgi aktarımı yapılırken beraberinde “Yangın Güvenliği” broşürleri de öğrencilere dağıtıldı.
“Yangın Güvenliği” projesiyle ilgili açıklama yapan MMO Samsun Şube Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Gürkan, “Yangın, maddenin ısı ve oksijenle birleşmesi sonucu oluşan yanma reaksiyonlarının neden olduğu bir afettir. Ateş bulunduğu tarihten itibaren insanlara birçok faydası olmuş, fakat kontrol edilememesi veya dikkatsizlik sonucu büyük kazalara sebep olmuştur. Yangın nedenlerinin başında korunma önlemlerinin alınmaması, bilgisizlik, ihmal, kazalar, sabotaj, sıçrama ve doğa olayları gelmektedir. Vatandaşlarımızın yangın bilincini geliştirmek ve teknik önlemler ile desteklemekle yangın güvenliğini sağlayabiliriz. Projemiz ile çocuklarımıza Yangın Güvenliği konusunda sorumluluk vermek istiyoruz. Bugün itibari ile 22 ilkokula gidilmiş ve toplam 4 bin 442 ilkokul öğrencisine ‘Yangın Güvenliği’ eğitimi ve broşürü verilmiştir” dedi.
Kaynak: iha