Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, Atakum Kent Konseyi'nin Türk-İş Eğitim Merkezi'nde düzenlenen genel kurul toplantısının kurallara ve yönetmeliklere aykırı yapıldığını belirterek, “Atakum Kent Konseyi'ni tanımıyoruz” dedi.
Genel kurulun, Kent Konseyi Yönetmeliği’nin 5. maddesine göre, ‘belediye teşkilatı olan yerlerde mahalli idareler seçiminin ardından 3 ay içinde ve belediye başkanının çağrısı üzerine toplanabileceği’ yazıldığı halde buna uyulmadığını söyleyen Başkan Taşçı, "Kent konseyleri ilk toplantısını belediye başkanının çağrısı üzerine ilgili yönetmeliğin 8. maddesinde belirtilen üyelerin katılımı ile yapar. Sonrasında divan, yönetim ve yürütme kurulları seçimi yapılır. Bu genel kurul için tüm delegelere çağrı yapılması lazımken, yapılmamıştır. Benim bile haberim yoktur. Bana çağrı 28 Mayıs'ta faksla gelmiştir. Ayrıca üniversitemiz genel kurulda temsil yetkisini Doç. Dr. Bekir Şişman ve Yrd. Doç. Dr. Yakup Poyraz'a verdiği halde onların yerinde başkaları bulunmaktadır. Ben ‘kent konseyi genel kurulu toplansın’ diye bir çağrı yapmadım. Doğal delege olduğum halde oy hakkımın olmadığını da söylediler. Bütün bu olumsuzlukları anlatmak, yapılan yanlıştan dönülmesi konusunda uyarıda bulunmak, genel kurulun daha sağlıklı bir yapıda ileri ki bir tarihte yapılmasını önermek için kürsüye çıkıp konuşmak istediğimde ise konuşturmadılar. Bu, demokrasiyi ne kadar özümsediklerinin, hukuku ne kadar üstün tuttuklarının bir göstergesiydi. O nedenle Atakum Kent Konseyi'ni tanımıyoruz” diye konuştu.
Ortada bir hukuksuzluk olduğunu, bu nedenle Atakum Kent Konseyi'ni tanımayacaklarını ifade eden Başkan Taşçı, "Yeni bir anlayışla Atakum'a gerçekten bir şeyler kazandıracak kent konseyi oluşturmak için çalışmalara başladık. Sayın Kaymakamımız Ali Bakoğlu ve muhtarlarımız da burada ve bizim yanımızdadır” şeklinde konuştu.
Kaynak: iha