Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde doğal afet tatbikatı yapıldı.
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi işbirliği ile afet planı kapsamında, personele tatbikat eğitimi yangın, tahliye ve tatbikat eğitimi verilip, masa başı tatbikatı gerçekleştirildi. Doğal afet anında alınması gereken tedbirlerin yan sıra sivil savunma hizmet ve faaliyetlerini tanıtmak ve uygulamak amacıyla yapılan eğitim ve tatbikata, Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Uzmanlarından Mahmut Baydil, sivil savunma uzmanları Hacı Güzel, Sadık Uçan ve Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi sivil savunma amiri Cevdet Özen katıldı. Plan kapsamında görevlilerin afete müdahale kabiliyetleri denendiği tatbikat başarılı bir şekilde tamamlandı.
Şanlıurfa Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği sivil savunma uzmanı Hacı Güzel, düzenlenen eğitim ve tatbikat dolayısı ile hastanenin çalışmalarının da aksatılmadığını belirterek, eğitimin yararlı olduğuna inandığını da ifade etti.
Her yıl düzenli olarak benzer eğitim ve tatbikatların yapılması gerektiğini söyleyen Güzel, başarılı performansı nedeniyle personele teşekkür etti.
Hastane Yöneticisi Abdülkadir Yetişgin ise Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin en zor koşullarda bile sağlık hizmetini aksatmamayı ilke edindiğini söyleyerek, bu yönde çalışmaları sürdürdüklerini kaydetti.
Kaynak: iha