Gazeteci Reşat Uzun, Harran Üniversitesi Radyo ve Televizyon Bölümü’nde eğitim gören öğrencilere gazetecilik mesleğiyle ilgili seminer verdi.
Gazeteci Reşat Uzun, Harran Üniversitesinin Eyyübiye Kampüsünde bulunan Radyo ve Televizyon Bölümü öğrencilere seminer verdi. Sınıfta verilen seminerde Uzun, bilgi ve tecrübelerini öğrencilerle paylaştı. Radyo ve Televizyon Bölümü Öğretim Görevlisi Sevilay Ulaş ve öğrencilerin katıldığı seminerde konuşan Uzun, gazeteciliğin acımasız bir meslek olduğunu belirtti. Gazetecilik hayatında yaptığı haberlerle ilgili tecrübelerini öğrencilere aktaran Gazeteci Uzun, konuşmasında gazetecinin, haber ve bilgi kaynağına çabuk ulaşması gerektiğini belirterek, bu kaynaklardan edindiği bilgi ve haberleri okurlara objektif bir şekilde sunma görevini üstlendiğini hatırlattı. Geçmişte yaptığı bazı önemli haberlerle ilgili ilginç anılarını da anlatan Uzun, 22 yıldır gazetecilik mesleğini yaptığını belirterek, “Bu meslek, çok prestijli, toplum tarafından kabul gören bir meslektir. Aynı zamanda çok büyük bir güçtür. Ancak çok acımasız da bir meslektir. Çünkü bir adamın defalarca olumlu yönde haberini yaparsınız ama bir defa olumsuz yazdığınızda hedef tahtasına oturursunuz. Buna rağmen bu mesleği severek yaptım ve yapmaya da devam ediyorum” dedi.
Gazeteci Uzun, basın sektöründe kalifiyeli eleman bulmakta zorlandıklarını da dile getirerek, bu mesleğin hakkıyla yapılabilmesi durumunda kimsenin işsiz kalmayacağını da sözlerine ekledi. Yaklaşık bir buçuk saat süren seminer, Gazeteci Uzun’un öğrencilerin sorularını cevaplaması ile sona erdi.
Seminerin çok keyifli olduğunu belirten öğrenciler, gazetecilik mesleği konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaştığından dolayı Gazeteci Reşat Uzun’a teşekkür etti.
Kaynak: iha