Şanlıurfa Orman Bölge Müdürlüğü personeline Kamu İhale Mevzuatı konulu hizmet içi eğitim programı düzenlendi.
Şanlıurfa GAP Tarımsal Eğitim Merkezi (GAPTEM)‘nde düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Seminer öncesinde konuşan Orman Bölge Müdürü Mehti Özyer ağaçlandırma ve erozyon kontrol faaliyetlerinde toprak işleme işlerinin de ihale ile yapılacağını ifade etti. Özyer, “Bakanlığımızın bu yılbaşından itibaren vermiş olduğu talimatla ağaçlandırma ve erozyon kontrol faaliyetlerinde toprak işleme işlerinin ihale ile yapılması emri verilmiştir. Bölgemizde ağaçlandırma ve erozyon kontrol faaliyetlerinin de yoğun bir şekilde uygulanması Kamu İhale Mevzuatı konusunda bilgi eksiğimizin tamamlanması zaruretini doğurmuştur. Bu ihtiyacın karşılanması konusundaki talebimizi karşılamak üzere bölgemize teşrif eden değerli Şube Müdürlerimiz Ayvaz Başbozkurt ve Hasan Uğur’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Bu eğitimden siz özellikle genç arkadaşlarımın en iyi bir şekilde istifade edeceğinizi umuyor eğitimin başarılı bir şekilde gerçekleşmesini ve hayırlı olmasını diliyorum ” dedi.
Orman Genel Müdürlüğü Tedarik İşler Şube Müdürü Ayvaz Başbozkurt, Döner Sermaye Merkez Şube Müdürü Hasan Uğur tarafından Kamu İhale Mevzuatı konulu verilen eğitim seminerine Bölge Müdür Yardımcısı İsmet Kıraç, ilgili şube müdürlerinin yanı sıra Bölge Müdürlüğüne bağlı tüm işletme müdürlükleri ve fidanlık müdürlüklerinde görevli işletme ve ATM şefleri, mühendisler, özel bütçe ve muhasebe birimlerinde çalışan personel dinleyici olarak katıldı.
Konu anlatımının haricinde soruların da cevaplandığı seminerde, mevzuattaki son değişiklikleri, uygulamada karşılaşılan sorun ve tereddütler de masaya yatırıldı.
Kaynak: iha