Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM'nin açılışının 94. yılı Siverek'te çeşitli etkinliklerle kutlandı.
Kutlamalar saat 09.00'da, Cumhuriyet Meydanı'ndaki tören alanında Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı'nın Atatürk anıtına çelenk bırakması ile başladı. Ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
23 Nisan etkinlikleri saat 10.00'da Vali Mehmet Erdoğan Cebeci Ortaokulu'nda devam etti. Vali Mehmet Erdoğan Cebeci Ortaokulu'nda yapılan gösterilerde öğrencilerden oluşan koro, ana sınıf öğrencilerinin gösterisi ve obezite hastalığına dikkat çekmek içinde minik öğrencinin şiir okuması, en son olarakda öğrencilerden oluşan halk oyunları ekibinin gösterileri ile etkinlik sona erdi.
Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürü Suat Yapıcı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle yayındığı mesajında şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir. Bir çocuğu eğitmek o ülkenin kaderini belirler! Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir."
Yapıcı mesajın sonunda ise, "Bu duygu ve düşüncelerle, milli mücadelede emeği geçenleri rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum" dedi.
Kaynak: iha