Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Belediyesine bağılı Trafik Zabıta ekipleri ilçenin yoğun olduğu yerlerde trafik uygulaması yapıyor.
Siverek içi trafiğinin düzenli olmasına katkı sağlayan zabıta trafik ekipleri, toplu taşıma araçlarının güzergah ve diğer kurallara uyup uyulmadığını kontrol ederek, yaya ve engelli geçişlerini engelleyen araçlara gerekli uyarılarda bulunuyor.
Zabıta trafik ekipleri, ayrıca otogarlara giriş çıkışları denetleyerek kaldırım işgalleri başta olmak üzere İlçenin günlük hayatını kolaylaştıracak çok sayıda trafik uygulaması yapıyor.
Siverek Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Baydilli gazetecilere yaptığı açıklamada, “Zabıta Trafik Şube Müdürlüğümüz yaklaşık bir ay önce kuruldu ve ekiplerimiz yoğun olarak çalışmalarını sürdürüyorlar. Trafik akışında vatandaşlara engel olacak araçlara yönelik ekiplerimiz anonslu araçlarla uyarılarda bulunarak, gerekli önlemleri titiz bir şekilde yapıyoruz.
Baydilli, "Trafik konusunda vatandaşlarımızı düşünerek bu uygulamalara yönelik çalışmalarımız sürecek. Vatandaşlarımızın rahat edebilmeleri için çalışmalarımız tüm hızıyla devam edecek. Trafik akışının işlek olduğu caddelerde ekiplerimiz, müdahale ederek trafik’in rahatlaması konusunda çalışmalar devam ederek kontrollerimiz ve denetimlerimiz sürecek" ifadelerinde bulundu.
Kaynak: iha