Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Suriye’de yaşayan insanlara ulaştırılmak üzere hazırlanan yardım malzemesi yüklenen 2 TIR’ı uğurladı.
Şanlıurfa Sivil Toplum Kuruluşları İnsani Yardım Platformu tarafından hazırlanan 145 ve 146. TIR’ların uğura törenine Vali İzzettin Küçük’ün yanı sıra İl Emniyet Müdürü Sıtkı Akgül ve İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem de hazır bulundu. İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde yapılan uğurlama öncesinde Vali İzzettin Küçük, Platform Başkanı Osman Gerem’den yardım çalışmalar ile ilgili detaylı bilgi aldı. Platformun deposunu de gezen Vali Küçük, platform yetkililerine ve destek veren herkese teşekkür etti. Suriye’de yaşayanların bir imtihan içerisinde olduğunu belirten Küçük, “Suriye’de yaşayanlar bir imtihan içerisindeler ama onların komşusu olan bizler de ayrı bir imtihanın içerisindeyiz. Şanlıurfa halkının da bu imtihandan alnının akıyla geçtiğine inanıyorum. Şanlıurfalılar Suriye’den gelenlere her şekilde kucak açmıştır. Kendisi sıkıntıya düşmüştür ama yardımlarını ve düşene uzatılan merhamet elini de hiçbir zaman eksik etmemiştir” dedi.
Devlet olarak da ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekleyen Vali Küçük, bu yolda çalışan derneklerimize desteğimizi sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Platform Başkanı Gerem ise, çalışmalara verdiği destek nedeniyle Küçük’e teşekkür etti. Yardım malzemesi taşıyan tırlar yapılan dualarla uğurlandı.
Vali Küçük, uğurlamadan sonra ise Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi itfaiye personelini de ziyaret etti. İtfaiye Müdürlüğü bahçesinde itfaiye çalışanlarıyla da bir araya gelen Küçük, bir süre itfaiye yetkilileriyle sohbet etti. Yapılan çay ikramının ardından Vali Küçük ve beraberindekiler, itfaiyeden ayrıldı.
Kaynak: iha