Kitle imha silahını kullanmak dünyanın sonunu getirebilir. Bu nedenle ülkeler atom silahını kullanamaz. Atom silahına sahip ülkeler arasında "kuvvet dengesi" kendiliğinden oluşuyor.
Atom bombası bir tarafa bırakıldığı zaman teknolojik üstünlük füze sayesinde kazanılıyor. Zira, füze karşısında uçak silah olma önemini kaybetti. Füzeler hem karşı füzeleri ve hem de uçakları düşürüyor. Füze üretmek çok ucuz. Füze teknolojisine sahip ülkeler arasında yeni bir askeri "kuvvet dengesi" kuruluyor.
Askeri kuvvet dengesini teknoloji "kısa süreler için" bozuyor. Teknolojik yayılma kanunu sayesinde, yeni dengeler tekrar kuruluyor. Denge kurulduğu zaman, savaşın kaderini "asker" tayin ediyor.
Amerikan Ordusu, yurdu için savaşan askerlerden oluşmuyor. Bir çeşit lejyoner. Yani paralı asker. Paralı asker fazla sıkışırsa işini bırakıyor. Nitekim Amerika, Rusya karşısında geçen yıl Halep savaşını kaybetti.
Füze teknolojisine sahip ülkeler arasında oluşan yeni dengeyi özverili asker bozuyor. Bu nedenle Amerika, vekalet savaşı yöntemiyle teröristleri kullanıyor. Adının İŞİD ya da PYD olması sonucu değiştirmiyor.
Suriye'nin Kuzeyinde PKK'nın uzantısı PYD'ye Amerika, üç yıldan beri askeri malzeme yardımı yapıyordu. Bu yıl yapılan yardım, binlerce TIR yükü silah ve cephaneden oluşuyor. Muazzam silah yardımının amacı İŞİD olamazdı. Sonunda mesele aleniyet kazandı. Dün, PYD ve onun bağlantıları Türkiye'ye savaş ilan ettiler.
Savaş ilanının arkasında Amerika yatıyor. Amerika 100 yıl önce başlayan "Orta Doğuda Kürt Devleti kurma" olarak özetlenen İngiliz siyasetini devam ettiriyor. Ortaya çıkan her siyasal boşluğu bu amaçla dolduruyor. Türkiye'nin müttefik olması sonucu değiştirmiyor.
Türkiye ile savaşmak isteyenler yakın tarihe iyi bakmalı ve ders almalıdır.
Birinci Dünya Savaşı sırasında, Batı'nın uşaklığını yapan ve Türklere ihanet eden Araplar, Ermeniler, Pontus Rumları, Ege Helenleri ve İstanbul'daki azınlıkların sonlarını iyi analiz ediniz ve ders alınız. Zira tarihten ders almayanlar, tarihin tekerrür etmesini önleyemiyor.
Batı her zaman yaptığı gibi kanlı oyunu sergiliyor ve perde arkasından seyrediyor. Aklını kullanamayan Orta Doğu insanı Batı'nın piyonu olmaktan kurtulamıyor. Bedelini çok pahalı ödüyor.