Koşullar oluşmadıkça sıcak savaş gerçekleşmiyor. Savaşın mutlaka ekonomik bir amacı oluyor. Antik çağdan başlayarak tarihe bir göz atalım.

Fakir Truva hiç kimsenin umurunda değildi. Ne zaman ki zenginleşip muhteşem surlar inşaa etti, Yunan ülkesinde zenginliği ile ün saldı. Sonuç, Yunan adaları birleşerek Truvayı yağmaladı.

Manisa'nın 1000 nüfuslu Sard isimli köyünde Lidyalılar "parayı" icat ettiler. Para sayesinde 150 yıl sürecek ve Kızılırmak - Antalya hattını içeren Batı Anadoluda Lidya İmparatorluğunu kurdular. Tek gücü para idi. Paranın gücünü fark eden İranlılar Lidya Devletine son verdi.

Büyük İskenderin amacı İran zenginliklerine el koymak idi. Başardı.

Romalılar para için savaşıyordu. Sezar zengin olmalıydı.Dünyanın neresinde zenginlik varsa Romanın hedefindeydi. Vergi toplama gücü Kiliseye geçince, yeterince vergi toplayamayan Batı Roma yıkıldı.Roma Katolik Kilisesi zenginleşti.

Islamiyet araplara medeniyet getirdi. Ancak Araplar Islamiyeti bayrak ederek önce İranı yağmaladılar. İran'ın Doğusunda dağınık halde yaşayan Türkleri kılıçtan geçirdiler.Mallarını yağmaladılar. Türk kadınlarını cariye, çocuklarını köle yaptılar.

Haçlıların amacı Doğudaki zenginlikleri talan etmek idi. Bu gün dahi modern Haçlılar aynı amacı güdüyor.

Bizans ise 4.Haçlıların Istanbul'u yağmalamaları sonunda gücünü kaybetti. Gücünü kaybeden Bizans Türkler karşısında tutunamadı.

Türkler Anadoluya yerleştikten sonra Güneyde Akdeniz, Batıda Ege Denizine ulaştılar. Fethedecek verimli topraklar kalmadı. Osmanlı en Batıda kurulduğu için büyümesini Batıya doğru gerçekleştirmek zorundaydı. Ne kadar yağmacı varsa Osmanlı Ordusuna katılıyor ve Osmanlı Balkanlar'da hızla ilerliyordu.

Osmanlının en büyük rakibi Batı ve Ruslar olmuştur. Ukraynadaki zengin ve verimli toprakları Türkler ile Ruslar pay edemediler. Sürekli savaştılar.Ruslar sıcak denizlere inmek istiyordu. Bu gün dahi aynı amacı taşıyor.

Birinci Dünya Savaşı dünyadaki ekonomik kaynakları ve pazarları paylaşmak amacıyla yapıldı.

İkinci Dünya Savaşına ise bankerler neden oldu. Paranın gücünü fark eden Amerikalı bankerler, Birinci Dünya Savaşında iflas eden Alman Merkez Bankasını ele geçirdiler. Alman sanayini finanse ederek ayağa kaldırdılar. Ingiltere ile Almanyayı savaştırarak İngiliz Sterlininin Uluslar arası Para olma gücün kırdıIlar. Daha savaş bitmeden 1944 yılında Bretton Woods Para anlaşması ile Amerikan Dolarını uluslar arası para olarak kabul ettirdiler.

1944 yılından itibaren yapılan tüm savaşların gerisinde Dolar yatıyor.

3. Dünya savaşının nedeni de Dolar olacaktır. Hedefin Rusya olacağını söylemek mümkündür. Zira, günümüzde sadece Rus Merkez Bankasını kontrollerinde tutamıyorlar.