Aşık İhsani’nin bir şiirinin adı “Gidiş İyi değil ” dir. Şirin iki kıtası ise şöyledir.

Gidiş iyi değil böyle gidemez
Dur demenin zamanıdır dostlarım
Dur deyince durmayanın burnunu
Kır demenin zamanıdır dostlarım.

           Öyle şurda burda poz vere vere
           Kimse kalkıp yırtınmasın boş yere
           Sefalet var, bunu görmeyenlere
           Kör demenin zamanıdır dostlarım

           Âşık İhsani-1965

1965 ten bu yana ileri gitmedik geri gittik. Aşık İhsanı şayet şimdi, yaşasaydı daha acı bir şiir yazardı Neden böyle yazıyoruz. 1965 te bir ABD doları 13 TL idi. Bu gün tam tamına 2.650.000 TL dir. 2,65 TL değildir. 6 sıfır bizim dikkatimizi dağıtmak hedefi şaşırtmak için silinmiştir. Bölersek yaklaşık 204. 000 eder. Bunun anlamı şudur. 1965 ten sonra bir biri ardından gelen giden demokrasi kahramanları haçlılarla birlikte Türk parasını 204.000 defa ezmişler ve dolayısıyla Türk milletini 204.000 defa ezmişlerdir.

Bazı siyasi gruplar gaflet ve dalaletle Ana dilde eğitim istiyorlar. Ana dilde eğitim demek eğitim birliğinin bozulması demektir. Eğitim birliği bozulduğu zaman Türk Milletinin Haçlılara karşı savunma birliği de bozulur. Haçlılar iste bunun pesindedirler.  Haçlılara karşı savunma birliğimiz savunma bilincimiz savunma gücümüz ne derseniz deyin bozulunca da Türk parası 1.000.000 TL ye bir simit alabilirsin. Bir milletin parası 1.000.000 TL ye bir simit alınacak kadar değeri düşmüşse o milletin değeri de yerlerde sürünür. Peki, bu iyi bir şey midir değil midir? Bu iyi bir şey değildir. Kötü bir şeydir. Hatta rahmetli Vedat Günyol hocamızın deyimi ile söylersek “ Kötünün de kötüsüdür” Peki bu kötünün de kötüsü işten kurtulmanın bilimde bir yolu yordamı yok mudur? Vardır. DENK bütçe ve laik eğitim. Atatürk dönemi işte budur. DENK bütçe ve laik eğitim. Demokratik olan bilimsel olan yüce dinimize uygun olan şekil ve uygulama da budur. DENK bütçe demek devletin diğer haçlı devletleri ile birleşerek Türk milletinin 14 mayıs 1950 den beri sürüp gelen ezilmesine yok olmasına son vermek demektir.  Türk milleti AKP yönetimindeki süreçte eğitim güvenlik ve mali konularda tam bir iflasa sürüklenmiştir. Bunu neye göre soyluyoruz. Küçük bir istatistik verelim ve birlikte görelim. 2002 de asgari ücret 250 TL idi. Çeyrek Altın 23 TL Yani Asgari ücretle 10 altından biraz fazla altın alınabiliyordu. Bu gün çeyrek altın 173 TL dir. 10 Çeyrek altın için 1730 TL gereklidir.  Oysa asgari ücret bu gün 970 TL dir. Asgari ücretle 5,5 çeyrek altın alınabiliyor. Ayrıca her yıl %4 kalkınma olmaktadır. 10 senede %40 eder. Yani bugün AKP yerine 10 yıldır akli başında yüce dinimize ve bilime inanan bir hükümetimiz olsaydı. Asgari ücretle 14 çeyrek altın alabilecektik. Bir başka deyişle söylersek Asgari ücret 970 TL değil yaklaşık 2300 TL olacaktı. Bu rakamlar AKP yönetiminde Türk Milletinin Tam bir iflasa sürüklendiğinin delilleridir

 

 

İçerde güven sağlamak DENK bütçe ile mümkündür. Açık bütçe yapan hükümetler eninde sonunda hayata zam yapacaklardır. Hayata yapılan her zam iç güvenliği bozar. Basit bir bilgidir bu, anlaşılmayacak bir şey değildir. Ama gel gör ki 14 Mayıs 1950 den sonra gelen bütün hükümetler ve seçtiğimiz TBMM leri bu basit gerçeği görmezlikten gelmişler ve Türk milletini acılara yokluklara iflasa sürüklemişlerdir. Asayişi sağlamanın yolu parada güven ve asayişin sağlanmasından yani bütçenin iktisadi bünye orantılı ve denk olmasından geçer. Bu yolda giden bir Atatürk var. 1938-1950 arası İnönü döneminde çok az bir sapma ama 14 Mayıs 1950 den sonra tam gaz Türk parasını ezerek Türk milletini ezme ve yok etme siyaseti izlenmektedir. Onun için milletvekili. Adaylarınıza sorun “ Denk bütçe için ne düşünüyorsun ne yapacaksınız” işte geldik sorunun püf noktasına. 14 Mayıs 1950 de n beri Türk milleti maalesef açık bütçe yapan ve açıkları kapatmak için açıktan para basan milletin parasının değerini düşüren milletin parasının değerini düşürerek milletin değerini düşüren haçlı sistemlerini uygulayana gaflet, dalalet ve hatta hıyanetle idare edilmiştir. 7 Haziran seçimleri Türk milletinin bu gidişe dur diyeceği dur demeye gücü yetmezse dahi dur demek için yola çıkacağı bir seçim olacaktır. Türk milleti bu seçimden başarılı olarak çıkacaktır. 14 Mayıs 1950 nin kötü bir devamı olan AKP dahil enflasyoncu açık bütçe ve zam yapan, laik eğitimin yanından geçmeyen siyasetçilere oy vermeyerek tavrını açık seçik ortaya koyacaktır.

Türk milletine başarılar dilenir.