Sayın Sağlık Bakanı Ordu’da  Şehir Hastanesi adıyla bir hastane  yapılacağını; bunun için yer bulunamadığını;  Orman ve Su İşleri  Bakanı ile görüşmesinin ardından;  bu iş için en iyi yerin Ordu’da yıllardır; yapılan bir türlü bitmeyen; 116 dekarlık Botanik Parkı’nın olduğu; dolayısıyla Şehir  Hastahanesi’nin  buraya yapılacağı söyleniyor. Botanik Parkı’na şu ana kadar  15 milyon TL harcama yapıldığını; parkın yerine hastane yapılması durumunda; 15 milyonluk yatırımın heba olacağını;  ayrıca  son derece estetik güzelliği olan bir parkın yok olacağını herkes biliyor. Şehir Hastanesini muhtemel özel hastane  gruplarından biri yapacak; yatırımı yapan maliyet unsuru ve hastaneyi işletmeye hazır hale getirme nedeniyle her yıl devletten kira parasını alacak (hastaneyi yapan inşaat şirketi; ve hastaneyi çalışır hale getirme maliyeti üzerinden; devlet 25 yıl süreyle hastanenin kirasını; yapan ve işleten hastane şirketine ödeyecek;  25 yıl sonra hastahane devletin malı olacak; ama her yıl devlet çok önemli bir rakamı;  kira olarak şirkete ödeyecek)  dolayısıyla  % 70 lik doluluk asgarisi  göre çalışacak;  eğer doluluk % 70  den aşağı düşerse;  devlet % 70 e kadar olan bölümü ödemek zorunda kalacak; aynı Yavuz Sultan Selim Köprüsündeki gibi;  biz bu nedenden  Şehir Hastanesini istemiyoruz.
         Biz Ordu Üniversitesi, Tıp Fakültesi Hastanesi’nin; Üniversite Kampüsü’nün güneyine yeterli büyüklükte; üniversite içinde yapılmasını istiyoruz; yok eğer zemin sorunu var ise  Perşembe  İlçesi’nin de yararlanacağı bir yere yapılması uygun olur.(Kampüsün içinde olacağı gibi bir zorunluluk yoktur.)   Eğer Üniversite Hastanesinin; üniversitenin yatırım bütçesi ile yapılması gerekiyorsa; gerekli ödeneğin üniversiteye tahsis edilerek;  Üniversite  Kampüsünde yapılmasını  istiyoruz; yok eğer zemin sorunu varsa; kuvvetli zemini olan başka bir yere yapılabilir; yok eğer Sağlık Bakanlığı bütçesinden yapılacaksa; şehrin Perşembe İlçesi’nin de yararlanacağı;  yakın bir yerleşim yerinde; veya  Altınordu İlçesinin batısında otoyol civarlarında bir yere yapılması uygun olur. Bu ‘yerinde çözüm’  ilkesine de  uygundur.  İstimlak bedeli ödenerek  yaklaşık  Botanik Parkı maliyetinin üçte birine  yer  temini sağlanabilinir.  O halde Sağlık Bakanlığı yatırım programında olan böyle bir hastaneyi  Perşembe’ye de  hizmet  verecek noktada olan Efirli’de, Kumbaşı Mahallesinde, Çevre yolu bağlantıları yakınına, Öceli Mahallesinde metrepol devamınada  yapabilir. Böylece şehri de geniş bir interlande   yayabilir. Maliyet yönünden daha aza mal olacağı gibi,  çevreye olumsuz etkisi sıfır olacaktır.
        Sağlık Bakanlığı Ordu’nun büyük bir hastaneye ihtiyacı olduğunu biliyor; bunu kendi Bakanlık  bütçesinden çok daha ekonomik bir fiyatla tesis etmesi mümkün; o zaman Ordu tedavi hizmetleri açısından Türkiye’de önemli bir yere sahip olabilir.