Ordu Altınordu’da Yeni Halk Otobüsleri şehiriçi  ulaşımında  yerini  aldı. Konuştuğum birçok kişi otobüslerde zaman zaman uyumsuzlukların olduğu; sorulmadan binilen hatlarda yanlış yere gitme olasılığının olduğu; ama kısa sürede bu uyumsuzlukların giderileceği söyleniyor.  Gördüğüm kadarıyla; şehiriçi ulaşımında daha önce münübüsler çalışıyorken; özellikle şehir merkezine gidişlerde hız limitleri fevkalade düşük olarak uygulandığı; bu nedenle gidilecek yere( 6-7 km lik ) 35 -40 dakikada ulaşıldığı tenkit olarak karşımıza çıktı.
        Şimdi Yeni Halk Otobüslerinin bazı bölgelere işliyenlerindede  aynı uygulama devam ediyor. Dolasıyla şehiriçi ulaşımda; şehir hız limitleri içinde seri hareket edilerek varılacak yere vaktinde gidilmesi; şehiriçi ulaşımda kolaylığı getirecektir. Eğer şehiriçi  hız limitleri içinde (Trafik kurallarına uygun ) seri sürüş tekniğiyle hareket edilirse; varılacak yere hesaplanan zamanda gidilebilecektir. Buda kolay ulaşımı sağlayacaktır.
       Diğer bir konu ise Çevre Yolunun; en azından yapılan kısmının trafiğe açılması; şu anda önemli boyutta sorunu çözecektir. Önümüz yaza dönüyor. Trafik sabah ve özellikle  akşam saatlerinde kuyruk oluşturacaktır. Çevre Yolunun yapılan 10,7 km lik kısmının  trafiğe açılması ve yeni yapılan otogar yanından Şehit Yalçın Yamaner Caddesine verilmesiyle  Organize Sanayii Kavşağında ana karayoluna birleşmesi; acil anlamda sorunu çözecektir.
      Çevre Yolu yapımına başlanalı yaklaşık 66 -67 ay olmasına  rağmen; hala ancak 10,7 km sinin yapılmış; geri kalan kısmının 2020 yılı sonunda biteceği Karayolları 7 ci Bölge Müdürü açıkladı. Oysa yolun yapımına başlanırken ( o zaman 19,1 km olarak tasarlanmıştı) ve  3 yılda biteceği devrin İçişleri Bakanı tarafından temel atma töreninde açıklanmıştı. Oysa hala Çevre Yolu en azından Melet Çayı üzerinden de geçebilseydi; ana karayolunda Melet Köprüsü üzerindeki trafik sıkışıklığıda önlenebilecek ve trafik 4 yol kavşağında daha rahat duruma gelecekti.