Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın, Baykan ilçesinde bulunan 100 çocuğu Siirt merkezde ağırladı
Onursal başkanlığını Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın, Başkanlığını ise Vali Yardımcısı Bahadır Yörük'ün yaptığı “Siirt’te Bir Ses Ver Derneği” sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Baykan ilçesinden 100 çocuğu Siirt merkeze getirterek ağırladı. Çocuklar onuruna bir lokantada verilen yemeğe katılan Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın eşi Arzu Aydın burada yaptığı konuşmasında, ilçeden 100 çocuğu burada ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirterek, sosyal içerikli bu tür projelere ağırlık vereceklerini söyledi. Arzu Aydın, toplumda, sosyal ve ekonomik riski bulunan vatandaşlarımıza hizmet adına, dernek faaliyetlerinin devam ettiğini belirtti.
Dernek Başkanı Vali Yardımcısı Bahadır Yörük ise, “100 öğrencimizin her birine 50 lira hediye çeki vererek, kendileri alışveriş yapacaklar. Ayrıca her öğrencimize bir kişisel bakım seti de hediye edeceğiz. Amacımız; çocuklarımızın kişisel ve sosyal gelişimlerine katkı sunmaktır. Öğrencilerimizi hayata daha iyi hazırlamaktır. Dernek yönetimi olarak bu tür sosyal içerikli projelere devam edeceğiz” diye konuştu.
Çocuklar daha sonra öğretmenleri refakatinde alışveriş yaparak, oyun alanlarında vakit geçirdi. Van Devlet Tiyatrosu tarafından Kültür Merkezi'nde sahnelenen “Kurşun Askerin Utancı” adlı tiyatro oyununu izleyen öğrenciler daha sonra kendilerine tahsis edilen araçlarla evlerine bırakıldı.
Kaynak: iha